- NGL.media - https://ngl.media -

Управління освіти Львівської міської ради незаконно викинуло з торгів дві дешевші фірми

06.12.2017 @ 09:00 в Новини

Управління освіти Львівської міськради планує підписати договір на капремонт і реставрацію дитячого навчального закладу з ТОВ «Будівельно-інвестиційна компанія «Галицький будівельник», незаконно відхиливши дешевші пропозиції інших учасників.

Так, відділ освіти оприлюднив [1] в Prozorro повідомлення про намір укласти договір з «Галицьким будівельником» вартістю понад 11 млн грн. Проте дешевші пропозиції  учасників ПП «ВР-Груп» та ПП «Термобуд-Київ» управління освіти відхилило.

Підставою для відхилення став календарний графік виконання робіт. У тендерній документації було прописано, що компанія-переможець протягом 2 днів після завершення аукціону повинна надати «календарний графік виконання робіт на 2017-2018 роки». У складі своїх тендерних пропозицій відхилені пізніше компанії надали документи, в яких було передбачені роботи і в 2019 році, що не було заборонено тендерною документацією.

Проте управління освіти відхилило пропозицію і «ВР-Груп», і «Термобуд-Київ», як такі, що перевищують термін виконання робіт, попри те, що ці учасники взагалі не були зобов’язані подавати такий графік, оскільки вони так і не були визначені переможцями і не мали можливості подати скоригований календарний графік.

Ці порушення виявили експерти ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень», які надіслали звернення і Західний офіс Держаудитслужби. Аудитори підтвердили незаконне відхилення замовником учасників торгів та направив рекомендаційний лист до управління освіти ЛМР з вимогою усунути порушення.

Також компанія «Термобуд-Київ» подала скаргу в АМКУ стосовно неправомірних дій тендерного комітету, розгляд якої відбудеться 8 грудня.

Загалом участь у торгах брало 8 компаній. ТОВ «Будівельно-інвестиційна компанія «Галицький будівельник» належить колишньому начальнику управління капбудівництва ЛОДА Олександру Овчаренко. Він також працював начальником управління (квартирно-експлуатаційного) Західного оперативного командування, головою Шевченківської районної адміністрації Львівської міської ради та директором ДП Міноборони України «Західвійськбуд».

З часу створення в лютому 2016 року ця компанія отримала держзамовлень на понад 58 млн грн, в основному від підрозділів ЛМР та Західного ТКЕУ.

Нагадаємо, що рік тому у звітах про договори як контактний телефон «Галицького будівельника» було вказано [2] номер мобільного телефону колишньої працівниці ЛМР.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/12/06/upravlinnya-osvity-lvivskoji-miskoji-rady-nezakonno-vykynulo-z-torhiv-dvi-deshevshi-firmy/

URLs in this post:

[1] оприлюднив: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-09-11-000285-a

[2] вказано: http://ngl.media/2016/12/08/eks-chynovnyk-osvojit-13-mln-hrn-na-rekonstruktsiji-dytyachoho-majdanchyka/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.