- NGL.media - https://ngl.media -

На дорозі зі Львова до Брюхович облаштовують додаткове освітлення за 830 тис. грн

06.12.2017 @ 08:30 в Новини

Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради 30 листопада замовив реконструкцію зовнішнього освітлення від вулиці Замарстинівської до смт. Брюховичі вартістю майже 830 тис. грн у ЛКП «Львівсвітло». Про це стало відомо зі звіту [1] про укладений договір, оприлюдненого в Prozorro.

Згідно з календарним планом робіт, освітлення встановлять лише за двадцять днів – до 20 грудня цього року.  Роботи розпочали вже 5 грудня, встановивши перші світильники. У договірній ціні вказано, що на заробітні плати будівельників та монтажників витратять лише 16,2 тис. грн, вартість експлуатації будівельних машин – 27,7 тис. грн, вартість матеріальних ресурсів – майже 548 тис. грн. Кошторисний прибуток закладено на рівні 3 тис. грн.

Договір з «Львівсвітло» підписали без проведення допорогової закупівлі, оскільки в ЛКП, які надають послуги чи роботи відповідно до мети їх створення, місто може купувати без конкурсу до визначених ЗУ «Про публічні закупівлі» порогів (товари, послуги – 200 тис. грн, роботи – 1,5 млн грн).

Нагадаємо, під час будівництва велодоріжки зі Львова до Брюхович вже встановили стовпи з освітленням. Світильники на них розвернуті в сторону велодоріжки, втім світло також потрапляє і на автомобільну дорогу. Як повідомили в департаменті ЖКГ та інфраструктури ЛМР, тепер додатково на цих стовпах встановлять і світильники, розвернуті в бік дороги. Підставою закупівлі стали скарги мешканців про те, «що освітлюють ліс», а не дорогу.

Додамо, що на даний момент увечері вмикають освітлення лише над частиною велодоріжки, що зі сторони Львова. Приблизно на половині шляху зі Львова до Брюхович освітлення зникає.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/12/06/na-dorozi-zi-lvova-do-bryuhovych-vstanovlyat-dodatkove-osvitlennya-za-830-tys-hrn/

URLs in this post:

[1] звіту: http://На дорозі зі Львова до Брюхович встановлять освітлення за 830 тис. грн

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.