Документацію на реконструкцію сміттєзвалища у Стрию розроблятиме фірма синів Мирослава Хом’яка

05 Грудня 2017

Госпрозрахунковий відділ капітального будівництва при Стрийському міськвиконкомі 28 листопада підписав договір з ТОВ “Еко Центр Львів” на виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію полігону твердих побутових відходів у Стрию вартістю 800 тис. грн. Про це стало відомо зі звіту про закупівлю, повідомили експерти ГО “Центр громадського моніторингу та досліджень”.

Згідно з договором, “Еко Центр Львів” зобов’язується виготовити ПКД протягом листопада-грудня цього року. Також, 22 листопада ТОВ “Еко Центр Львів” підписало договір з управлінням ЖКГ та будівництва Трускавецької міської ради на розробку схеми санітарної очистки Трускавця. Вартість угоди становить 80 тис. грн.

Згідно з YouControl, за п’ять років існування цієї компанії це вперше “Еко Центр Львів” отримала бюджетні замовлення. Статутний капітал фірми становить лише 500 грн, і вона належить ПП «МДМ-Плюс», де власниками є Богдан та Юрій Хом’яки, молоді сини екс-керівника департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Мирослава Хом’яка. Раніше компанію контролювала Мар’яна Курилас, племінниця Хом’яка.

Директором ТОВ “Еко Центр Львів” є Олег Бота, який також очолює ТОВ «Компанія “Центр ЛТД”». Ця компанія має суперечливі записи в реєстрі щодо власності. Так, 100% капіталу, вказано в реєстрі, належить Ігореві Цитулі. Втім поруч власником також вписано тестя Хом’яка Ярослава Кривошию без зазначення частки власності. Водночас бенефіціарними власниками вказано сестру Хом’яка Галину Данилів і вже згаданого Ігоря Цитулу. Власне, адресу сайту і телефон “Центру ЛТД” “Еко Центр Львів” вказує в договорі.

ТОВ «Компанія “Центр ЛТД”» фігурувала у низці скандалів, пов’язаних із Мирославом Хом’яком. Так, у 2014 році Комітет підприємців Львівщини звинуватив його у створенні під його керівництвом схеми вимагання та узаконення хабарів через компанії його родичів, після чого чиновник написав заву на звільнення.