Служба автомобільних доріг скасувала два тендери на ремонт мостів, де брали участь пов’язані фірми

23 Листопада 2017

Служба автомобільних доріг у Львівській області відхилила пропозиції двох учасників торгів у двох закупівлях на експлуатаційне утримання мостів на загальну суму 4,7 млн грн. Відповідні рішення були опубліковані в системі Prozorro 8 листопада.

Як раніше повідомляли  «НГ. Львів», Служба автомобільних доріг мала намір укласти угоду з ТОВ «ЛД-Держбудпостач» на експлуатаційне утримання  мосту через річку Дністер у смт. Журавне (Жидачівський район) вартістю 3,14 млн грн та аналогічного об’єкту поблизу дороги  С140433 Рихтичі – Михайлевичі (Дрогобицький район) за 1,59 млн грн.

Участь у торгах взяли лише дві фірми – переможець ТОВ «ЛД-Держбудпостач» та ТОВ «ЛД-Галбуд».

При цьому за даними інформаційно-аналітичної платформи YouСontrol, власниками 65% ТОВ «ЛД-Галбуд», яке програло на тендері, є переможець торгів ТОВ «ЛД-Держбудпостач», ще 35% фірми володіють стрияни Володимир, Мирослава та Ярослав Лози.

В свою чергу «ЛД-Держбудпостач» зареєстроване в Дрогобичі, а його власниками є Ярослав Лоза (4%), Андрій та Василь Дуліб’яники (6%), а 90% підприємства належить польській фірмі Hydromet.

За даними польського реєстру підприємців, власниками підприємства Hydromet є чотири громадянина України: Ярослав Лоза, Володимир Лоза, Андрій Дуліб’яник та Василь Дуліб’яник. Відтак, ТОВ «ЛД-Держбудпостач» дві родини ділять між собою: Ярослав і Володимир Лози (49%) та Андрій і Василь Дуліб’яники (51%).

Проте причиною відміни цих торгів стала не пов’язаність учасників, а невідповідність тендерній документації. Пропозицію ТОВ «ЛД-Держбудпостач» відхилили через те, що фірма в належний час не надала оригіналів актів приймання робіт, які б засвідчили попередній досвід, договірну ціну та протокол про призначення керівника.

Заявку ТОВ «ЛД-Галбуду» скасували через такі самі недоліки в документах як і в переможця. Крім того, представники фірми не завантажили в систему оригінал листа-підтвердження від орендодавця, що суперечило вимогам тендерної документації.