«Львіввугілля» замовило дорогих саморятівників на понад 25 млн грн

23 Листопада 2017

Державне підприємство «Львіввугілля» за результатами відкритих торгів 20 листопада замовило саморятівників на майже 25,5 млн грн у київського ТОВ «Західпром Трейд». Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Саморятівник призначені для індивідуального захисту органів дихання при підземних аваріях внаслідок пожежі, вибуху або раптового викиду газу і вугільного пилу. «Львіввугілля» замовило 2679 рятівників ШСС-1П KS турецького виробника Dezega Sp Güvenlik Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş, що входить до холдингу DEZEGA.

Кожен рятівник коштуватиме 9449,92 грн (з ПДВ). За такими ж цінами «Львіввугілля» купувало ці рятівники у вересні цього року. Як і на попередніх торгах, тут за замовлення змагалися лише ТОВ «Західпром Трейд» та ТОВ «ДТК-Трейдінг». Пропозиції ще двох компаній були відхилені до аукціону через відсутність деяких документів.

Під час аукціону «Західпром Трейд» та «ДТК-Трейдінг» не знижували свої цінові пропозиції, які відрізнялися лише на 214 гривень. «ДТК-Трейдінг» також пропонував рятівники турецького виробника Dezega.

Нагадаємо, квітні цього року ДП «Львіввугілля» у своєму запиті до Міністерства економічного розвитку та торгівлі нарікало на те, що постачальники саморятівників для шахтарів завищують ціни на свій товар.

«Ціна одного саморятівника ШСС-1П за результатами проведених у 2017 році аукціонів склала 8326,44 грн, минулого року ціна такого ж саморятівника складала 7407,84 грн (умови DDP). Виготовляються саморятівники на Донецькому заводі гірничорятувальної апаратури (ДЗГА) розташованому в м. Донецьк. Аналогічний саморятівник ШСС-1П в Росії коштує 6200 руб., тобто на українському ринку ціна одиниці завищена в 3 рази», – писали представники підприємства.

ПАТ «Донецький завод гірничорятівної апаратури» і турецьке підприємство Dezega Sp Güvenlik Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş належать до одного холдингу DEZEGA.

При цьому в інтернеті саморятівники типу ШСС-1П пропонують по 3960 грн.

«Західпром Трейд» засновано 10 місяців тому, директором є 34-річний Сергій Ракітянський з Донецька. Ракітянському належить також частка у 99% у статутному капіталі. Ще 1% належить іншому донеччанину Сергію Кулакову.