«Львіввугілля» придбало бензину та дизелю на майже 20 млн грн

09 Листопада 2017

Державне підприємство «Львіввугілля» в результаті відкритих торгів 26 жовтня уклало договір з ТОВ «Техойл ТК» на закупівлю бензину та дизельного палива на загальну суму 19,2 млн грн. Про це стало відомо з сайту Prozorro.

Придбали 750 тис. літрів дизельного палива за 19,38 грн/л та бензин марок А-92 та А-95 за 21,6 та 22,02 грн/л відповідно. Вартість ДП становить 14,5 млн грн, а бензину – 4,7 мільйона.

Така вартість є приблизно на 20% дешевшою, ніж ринкова. Торги відбувались за трьома лотами, з яких два завершилось успішно. Не вдалось провести лише торги на керосин з очікуваною вартістю 43 тис. грн, оскільки не було двох пропозицій.

Крім переможця участь у торгах також брали дві інші компанії: ПП «Окко контракт» та ТОВ «Вог трейд». Варто зазначити, що «Окко контракт» оскаржувало в АМКУ умови закупівлі як дискримінаційні. Звернення стосувалось обов’язкового документального підтвердження від виробника статусу дилера продукції, оскільки ця умова призводить до зменшення кількості потенційних учасників. Проте замовник самостійно усунув ці вимоги.

Найдешевші пропозиції запропонувало ТОВ «Вог трейд» – 12,9 та 4,2 млн грн, але відмовився від підписання договору. Також тендерний комітет відмовився від наміру укласти договір з ПП «Окко контракт», яке пропонувало бензин значно дешевше, ніж переможець(майже 4,3 млн грн), оскільки учасник протягом п’яти днів не надав повідомлення про намір підписати контракт та відповідні документи.

ТОВ «Техойл ТК» заснована рік тому фірмою «Техойл ТМ», яке заснували Віталій та Наталія Пащенко трьома місяцями раніше. Віталію Пащенко також належить 80% статутного капіталу ТОВ «Техойл Трейд», створеного півтора роки тому. Ще 20% фірми належить киянину Сергію Шелуханову. Крім того, Пащенко керує ТОВ «Техойл Рітейл» Артема Івушкіна. Всі підприємства зареєстровані в Києві в одному будинку на вул. Ярославів Вал.

За 2017 рік підприємство отримало замовлень на більш ніж 450 млн грн.