Підозрюваний в розтраті екс-керівник «Львівського облавтодору» до арешту встиг переписати чотири квартири на доньку

24 Жовтня 2017

Львівський апеляційний суд задовольнив клопотання адвокатів екс-директора державного підприємства «Львівський облавтодор» Андрія Сліпецького про часткове зняття арешту з його майна. Арешт було накладено після оголошення у вересні поточного року Сліпецькому підозри у розтраті 2,8 млн грн бюджетних коштів.

Згідно з ухвалою апеляційного суду Львівської області, знято арешт з чотирьох квартир, двох гаражів та одного автомобіля. Таке рішення суддів мотивовано тим, що як виявилось, це майно вибуло з власності Андрія Сліпецького ще до оголошення йому підозри.

Йдеться про чотири квартири різної площі (від 81 кв. м до 123 кв. м) у місті Самборі в одному будинку на вулиці Східній. Тут також розташовано і два гаражі. Всі ці об’єкти нерухомості були зазначені в декларації за 2016 рік  Андрія Сліпецького як його власність. Але, за даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, він в один день, а саме 28 березня 2017 року подарував їх своїй донці Тетяні Сліпецькій.

Цікаво, що дарування відбулось вже через дев’ять днів після звільнення Сліпецького з посади керівника «Львівського облавтодору».

Арешт також знято з позашляховика Ssang Yong (2009 р.в.), який було продано іншій особі. На жаль, коли і кому – невідомо. Але залишаються арештованими частка Сліпецького в будинку в Самборі, два автомобілі марки «Mercedes-Benz» (1995 та 1989 року випуску), мотоцикл Кawasaki, автомобілі ВАЗ (1991 р.в.) та «ЗИЛ», а також три земельні ділянки в місті Самбір.

Нагадаємо, Андрій Сліпецький очолив «Львівський облавтодор» у січні 2016 року. Під час його представлення начальник Служби автомобільних доріг Львівщини Руслан Кандибор сказав, що Сліпецький очолить процес реорганізації та оптимізації підприємства.

«Ця людина має достатній досвід та свіжі погляди на проблеми, які сьогодні заважають розвиватись цій службі», – зазначив Кандибор.

А 17 березня 2017 Андрія Сліпецького звільнили з посади керівника «Львівського облавтодору» через неефективну роботу. Звільненню передувала перевірка на підприємстві, що виявила перевитрати бюджету на суму понад 8,2 млн грн.

Вже 1 вересня 2017 року департамент захисту економіки Нацполіції оголосив підозру Андрієві Сліпецькому. Правоохоронці підозрюють екс-директора державного підприємства у розтраті 2,8 млн грн бюджетних коштів. За даними поліції, Сліпецький дав завдання внести неправдиві дані у документацію, завищивши обсяги використання енергоносіїв на таку суму.

Тоді ж для Сліпецького було обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту та за клопотанням слідчого арештовано його майно.  Стаття, за якою відкрито кримінальне провадження, передбачає покарання від семи до дванадцяти років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.