Новостворена фірма з місця масової реєстрації юросіб продала військовим комплекс для гірської підготовки

20 Жовтня 2017

Військова частина А2615, що в Старичах Яворівського району, замовила комплекс для проведення занять з гірської підготовки за 600 тис. грн у ТОВ «Лофт Систем». Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Комплекс повинен складатися з:

– висотно-штурмової полоси (з 7 етапів на деревах на висоті більше 10 м над землею і тролея, 3 етапів на висоті 3 м над землею; загальна протяжність етапів 200 м);

– штурмової вежі (прямокутна дерев’яна будівля 5х5 м, висотою 12 м, з трьома поверхами і дахом);

– скеледрома (зі штучними зацепами в приміщенні, висота 5 м, ширина 6 м).

«Лофт Систем» зобов’язане доставити комплекс військовим до 31 жовтня цього року.

Закупівлю провели за неконкурентною переговорною процедурою, бо вже двічі відміняли торги через недостатню кількість учасників (потрібно як мінімум 2).

На перші торги взагалі ніхто не з’явився, на другі – лише одна компанія «Акрополь буд інвест» з пропозицією в 600 тис. грн, що відповідало очікуваній сумі закупівлі.

Втім договір в результаті підписали не з цією компанією, а з ТОВ «Лофт Систем», яке було зареєстроване лише два з половиною місяці тому в Києві.

Дані аналітичної платформи YouControl свідчать, що у цьому ж офісі під номером 10 на вулиці Будіндустрії, 7 зареєстровано ще понад 30 юридичних осіб. Згідно з договором, фактична адреса компанії – львівська, на вулиці Козельницькій, 4.

Власницею «Лофт Систем», яке до цього взагалі не мало досвіду в держзакупівлях, є 42-річна Інна Кусень, яка мешкає у Львові, однак родом з Хмельницької області. Жодних відомостей про її попередні бізнес-успіхи відсутні. Керівником фірми є Роман Кіц.

При пошуку назви компанії в інтернеті видає лише шість результатів, причому два з них – дані бізнес-реєстрів, а ще чотири – це дана закупівля військових і документ архбудінспекції про видачу ліцензій у вересні цього року.