Дві компанії зі спільною історією та постачальником конкурували за 4 мільйони від «Львіввугілля»

13 Жовтня 2017

Державне підприємство «Львіввугілля» за результатами відкритих торгів замовило світильників на 3,74 млн грн у ТОВ «А.С. Груп». Про це стало відомо із договору, опублікованого на порталі Prozorro.

Загалом замовили 2780 світильників  – «світильник шахтний головний акумуляторний СГО-1» по 1345,56 грн кожен.

Свої пропозиції на торги подало чотири компанії, втім лише дві допустили до аукціону. Так, ТОВ «НВО «Червоний металіст» не подало копію ТУ, оскільки пропонувало еквівалент, а ТОВ «НВО «Світло шахтаря» взагалі не завантажило у систему жодного документа.

Таким чином конкурентом «А.С. Груп» виступало лише ТОВ «Форма Трейд». Обидві компанії подали на торги документи, які свідчать, що вони є дилерами харківського ТОВ «Смарткомплект».

Власником київського «А.С. Груп» є 33-річний Сергій Чубуков з Харкова. Раніше його партнером по фірмі був Роман Бабяк. Ще у 2016 році, згідно з даними YouControl, Чубуков був співвласником фірми-конкурента на цих торгах – «Форма Трейд» спільно з тим же Романом Бабяком та Олександром Феніним. Фенін, до речі, раніше входив до числа засновників фірми-виробника світильників «Смарткомплект».

У «А.С. Груп» та «Форма Трейд» були не тільки спільні власники, а й номер телефону – (057) 7640794, свідчать дані реєстру.

Нині «Форма Трейд» належить 32-річній Тамарі Тітовій з села Рівчак-Степанівка Чернігівської області.

З початку року ТОВ «А.С. Груп» зібрало замовлень на понад 15 млн грн від залізниць, «Київпастрансу» та «Київського метрополітену».