«Львівтрансгаз» відхилив найдешевшу пропозицію на торгах через надумані причини

06 Жовтня 2017

Філія УМГ «Львівтрансгаз» публічного акціонерного товариства «Укртрансгаз» 2 жовтня в результаті відкритих торгів підписала угоду на послуги з технічної діагностики вантажопідіймального обладнання з ТОВ «Науково-виробнича фірма «Зонд». Сума договору 450 тис. грн, повідомляє портал публічних закупівель Prozorro.

Техзавданням передбачено діагностування, частковий та повний огляд вантажопідіймального обладнання компресорних станцій «Львівтрансгазу»: загалом 142 одиниці на 11 станціях.

На торгах змагалося троє учасників. Найдешевшою була пропозиція ТОВ СП «Товариство технічного нагляду Діекс» (339 тис. грн). Проте тендерний комітет відхилив пропозицію фірми, оскільки деякі надані нею документи були скановані з копії, а не оригіналу. Таку помилку можна вважати формальною.

Крім того, причиною відхилення стала нібито помилка в банківській гарантії, де не було вказано розрахункового номеру бенефіціара. Проте в документах цього підприємства розрахунковий рахунок присутній. Таку ж гарантію надав і переможець торгів.

Також в закупілі брало участь ДП «Західний експертно-технічний центр Держпраці» з остаточною ціною у 340 тис. грн. Проте підприємство теж відхилили, оскільки, на думку тендерного комітету, учасник не в повному обсязі надав довідки про працівників, матеріально-технічну базу та попередні аналогічні договори.

ТОВ «Науково-виробнича фірма «Зонд» належить працівникам Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Майже 81% підприємства належить Олегу та Максиму Карпашам. Олег Карпаш – проректор з наукової роботи і міжнародної діяльності інституту. Його син, 34-річний Максим Карпаш, є одним з наймолодших професорів України, Карпаш є доктором технічних наук та директором Науково-дослідного інституту нафтогазової енергетики і екології. Ще 10% підприємства належать директорові Назару Тацаковичу, а Ігорю Рибіцькому та Ярославу Даниляку – 5 та 4% відповідно.