Знайомі підприємці «розпиляли» два тендери від психіатричної лікарні

18 Вересня 2017

Львівська обласна психіатрична лікарня 11 вересня підписала дві угоди на закупівлю продуктів із загальною сумою 805 тис. грн. Про це стало відомо з сайту Prozorro.

Згідно з одним із договорів, придбали картоплю по 4,2 грн/кг у приватного підприємця Оксани Сенько. За іншим – у підприємця Ірини Васильців капусту по 4,7 грн/кг, буряк по 3 грн/кг, цибулю та моркву по 4 грн/кг.  Вартість договорів становить 336 та 469,5 тис. грн відповідно.

Крім вже згаданих осіб, участь в обох торгах брали інші підприємці. Найдешевша пропозиція була в Романа Кулая. Він пропонував товар лише за 205 та 217 тис. грн відповідно. Проте Антимонопольний комітет задовольнив скарги Ірини Васильців, яка зауважила відсутність деяких документів у Кулая, тому лікарня відмовилась від наміру укласти з ним договір. Також на торгах змагався Михайло Головко та Богдан Повзанюк, але їх пропозиціх теж відхилили.

Ірина Васильців та Оксана Сенько раніше часто змагались на закупівлях від Національної академії сухопутних військ та входили до групи підприємців, пов’язаних номерами телефонів, адрес, місцем праці чи родинними зв’язками. Крім того, як повідомляли «НГ. Львів», Сенько працювала у магазині на вул. Виговського 5 у Львові, заєстрованого на ТОВ «Дивина». Його власниками є Ярослав Петрешак та Лілія Бондар (раніше Осідач), дочка Ірини Васильців.

І Васильців, і Сенько подали на торги банківську гарантію від Українського будівельно-інвестиційного банку, які датовані одним днем та мають номери підряд. Окрім того, на підтвердження досвіду Ірина Васильців надала відгук від підприємця Світлани Пенгрин, яка припинила діяльність ще в кінці 2016 року.

Світлана Пенгрин також «видавала» відгуки 21-річній Вікторії Козак, яка постачала рибу Національній академії сухопутних військ. Пенгрин припинила діяльність ще 28 грудня 2016 року.