- NGL.media - https://ngl.media -

Головний лікар Кам’янка-Бузької районної лікарні просив у підприємця хабар «на розвиток лікарні»

18.09.2017 @ 09:00 в Новини

Кам’янка-Бузький районний суд визнав винним в отриманні хабара головного лікаря центральної районної лікарні Олександра Ковальчука та присудив йому штраф у розмірі 20,4 тис. грн. Про це «НГ.Львів» дізналися з тексту вироку, розміщеного у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Крім того, головному лікарю суд заборонив обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями протягом двох років. Ковальчуку інкримінували вчинення злочину за ч. 1 ст. 368 КК (одержання хабара). Перед винесенням вироку [1] він звільнився з посади.

З матеріалів справи стало відомо, що Олександр Ковальчук отримав від фізичної особи-підприємця хабар у 9,1 тис. грн за надання останньому дозволу на проведення комп’ютерної діагностики організму за методом Фолля у приміщення Кам’янка-Бузької центральної районної лікарні та видачу йому листа про те, що він не заперечує проти проведення такої діагностики у приміщеннях ЦРЛ.

При цьому, Олександр Ковальчук сам запропонував підприємцю вирішити питання через надання йому хабара. Підприємець передав Ковальчуку гроші двома частинами у кабінеті останнього. Першу частину (100 доларів) він передав 20 лютого 2017 року, а другу (6,4 тис. грн) – 1 березня. Того ж дня Ковальчука затримали, а хабар – вилучили.

На суді медик визнав свою вину та пояснив, що підприємець обіцяв йому додатково залишати по 200 грн за кожен огляд «на розвиток лікарні». Ковальчук не заперечував, оскільки вважав, що «ці кошти не будуть зайвими для лікарні».

На посаді головного лікаря Кам’янка-Бузької центральної районної лікарні Ковальчук працював з травня 1995 р.

Метод Фолля, за якими збирався проводити діагностику у приміщеннях лікарні підприємець – діагностичний метод електроакупунктури, який ставлять під сумнів, як ненауковий. Розроблений німецьким лікарем Райнгольдом Фоллем у 1950-х рр. на базі китайської акупунктури.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/09/18/holovnyj-likar-kamyanka-buzkoji-rajonnoji-likarni-prosyv-u-pidpryjemtsya-habar-na-rozvytok-likarni/

URLs in this post:

[1] вироку: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/68734096

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.