Пов’язані фірми в сьомий раз конкурували у торгах, тепер – на ремонт дитячого садка

13 Вересня 2017

Добромильська міська рада 11 вересня підписала контракт з ПП «Львівдах» на реконструкцію дошкільного навчального закладу «Казка». Сума договору складає 3,9 млн грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Згідно з технічним завданням, переможець проведе гідроізоляцію фундаменту, покладе нову підлогу, здійснить покрівельні роботи, благоустрій довколишньої території тощо.

Єдиним конкурентом на торгах виступило ТОВ «Галицька магістраль» із пропозицією на 25,7 тис. грн дорожчою. Конкуренти традиційно не знижували вартість пропозицій.

Власником ПП «Львівдах» є Іван Кіцила. Він разом з Ярославом Олійником, якому належить основна частка ТОВ «Галицька магістраль», є співвласниками ТОВ «Управляюча компанія «Новий Львів».

Раніше, зокрема, у червні 2015 року «Галицька магістраль» вказувала однакову з ПП «Львівдах» адресу в м. Новояворівськ – вул. Привокзальна, 3, та згодом змінила юридичну адресу на вул. Стрийську, 122 у Львові.

Востаннє бізнес-партнери «розіграли» тендер на ремонт даху психлікарні через іншу компанію Олійника — ТОВ «Ваш білий дім».

Також «НГ. Львів» вже писали про сумнівну конкуренцію цих фірм на тендерах з ремонту від туберкульозного диспансеру та психлікарні.

За інформацією Prozorro, ПП «Львівдах» за 2017 рік підписало 14 договорів на загальну суму понад 10 млн грн. В 7 із 8 закупівель, які провели за процедурою відкритих торгів, конкурентами були саме фірми Ярослава Олійника.