- NGL.media - https://ngl.media -

Ліснику-рецидивісту Буського лісгоспу дали півтора роки умовно за приховування незаконної вирубки лісу на майже 2 млн грн

12.09.2017 @ 09:00 в Новини

Кам’янка-Бузький районний суд другий раз поспіль визнав винним у службовій недбалості майстра лісу Полоничного лісництва Буського лісгоспу Ігоря Федуна через приховування ним фактів незаконних рубок у лісництві. 5 вересня суд призначив покарання у вигляді умовного позбавлення волі на строк трьох років з випробувальним терміном у півтора роки та з позбавленням права обіймати посади майстра лісу протягом півтора років. Про це йдеться у вироку [1] суду, розміщеного у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Федуну інкримінували службову недбалість з тяжкими наслідками (ч. 2 ст. 367 КК). Прокуратура вважала, що із січня по травень 2016 року він не докладав зусиль для виявлення фактів незаконних рубок, не фіксував відомі йому факти незаконних рубок і не доповідав про них лісничому. Незаконні вирубки були виявлені у 10 кварталах закріпленого за Федуном обходу лісництва. За даними прокуратури, на цій території було незаконно вирубано 226 дерев, що призвело до шкоди у 1,82 млн грн.

На суді Федун пояснив, що не проводив щоденних обходів своїх ділянок лісу для виявлення фактів незаконних рубок, тому що «надавав перевагу іншій роботі, а також вирішенню особистих питань». Крім того, навіть якщо він виявляв незаконні рубки, то нікому про них не повідомляв, сподіваючись, що ніхто їх не помітить.

Це вже другий вирок майстра Ігоря Федуна – у квітні 2016 року під час весняної ревізії на території обходу лісництва, закріпленого за Федуном, виявили інші, менш масштабні незаконні рубки, за які його засудили у лютому 2017 року за ч. 1. ст. 367 КК (службова недбалість з істотною шкодою) до сплати штрафу у 4250 грн з позбавленням права займати посади пов’язані з організаційно-розпорядчою діяльністю протягом року. Цей вирок майстер безуспішно оскаржував [2] в апеляційному суді області.

Загалом у Полоничному лісництві Буського лісгоспу кримінальні вироки не рідкісні. Як вже повідомляли [3] «НГ.Львів», у серпні поточного року за службову недбалість з тяжкими наслідками та розтрату чужого майна було засуджено лісничого Ігоря Шушняка, під керівництвом якого працював Ігор Федун.

Іншого майстра лісу Богдана Дмитраша, що також був підлеглим Шушняка, суд так само визнав винним у службовому недбальстві.

Полоничне лісництво, у якому разом працювала ця трійця, займає площу 1456 га та складається з двох майстерських дільниць.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/09/12/lisnychomu-retsydyvistu-buskoho-lishospu-daly-pivtora-roky-umovno-za-pryhovuvannya-nezakonnoji-vyrubky-lisu-na-majzhe-2-mln-hrn/

URLs in this post:

[1] вироку: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/68641664

[2] оскаржував: http://reyestr.court.gov.ua/Review/64675277

[3] повідомляли: http://ngl.media/2017/09/06/lisnychyj-z-buskoho-lishospu-yakoho-vtretje-sudyly-za-mahinatsiji-z-derevynoyu-otrymav-umovnyj-termin/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.