- NGL.media - https://ngl.media -

Львівська мерія узаконила будівництво скандального ЖК Khmelnytskyi Park за три тисячі квадратних метрів

06.09.2017 @ 08:30 в Новини

Львівський апеляційний господарський суд дозволив Львівській міській раді укласти мирову угоду з ТОВ «МС Імперіал», забудовником ЖК Khmelnytskyi Park та узаконити будівництво житлового комплексу на вул. Б. Хмельницького, 230 А. Про це повідомляється [1] в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з умовами мирової угоди, забудовник зобов’язується передати Львівській міській раді 39 квартир, серед яких чотири дворівневі, загальною площею 2 793,8 кв. м, а також ввести будинок в експлуатацію. Натомість мерія відмовляється від виконання судового рішення про знесення будівництва.

Нагадаємо, рік тому Львівська міська рада боролась з незаконним будівництвом на вул. Б. Хмельницького, 230 А. У жовтні 2016 року міські юристи подали позов до ТОВ  «МС Імперіал» з вимогою звільнити земельну ділянку та привести її до попереднього стану. Тобто знести вже збудований багатоквартирний житловий будинок, оскільки він побудований на ділянці, яку підприємство фактично самовільно захопило. 27 жовтня 2016 року було порушено провадження по даній справі. Але вже 21 грудня 2016 року сторони вирішили укласти [2] мирову угоду. Проте суд її не затвердив.

У січні 2017 року сторони представили проект нової мирової угоди. Згідно з нею, чиновники гарантували узаконення земельної ділянки, а забудовник мав передати в комунальну власність не менше 10% загальної площі квартир. Тоді суд також не затвердив угоду, оскільки вважав, що вона суперечить інтересам громади Львова, які представляє Львівська міська рада. Крім того,  у квітні 2017 року було відкрито виконавче провадження про знесення незаконного будівництва.

Проте 22 травня 2017 року ТОВ «МС Імперіал» та Львівська міська рада уклали договір оренди на спірну ділянку. В матеріалах справах це звучить так: «усунули порушення законодавства щодо користування земельною ділянкою без належно оформлених документів».

Наявність угоди про оренду дозволила Львівському апеляційному суду дати дозвіл на підписання мирової угоди. На думку суду, вона є в «інтересах сторін і не суперечить вимогам чинного законодавства». В даному випадку сторони – це Львівська міська рада та ТОВ «МС Імперіал».

Цікаво, що у червні 2017 року Личаківський районний суд Львова у самовільному захопленні ділянки на вул. Б.Хмельницького, 230 А визнав [3] винним 31-річного Сергія Кудрицького, маловідомого керівника одного з міських ОСББ. Його також звинуватили у тому, що він самовільно збудував ЖК Khmelnytskyi Park на захопленій ділянці. Кудрицький визнав себе винним та сплатив штраф у розмірі лише 13,6 тис. грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/09/06/lvivska-meriya-uzakonyla-budivnytstvo-skandalnoho-zhk-khmelnytskyi-park-za-try-tysyachi-kvadratnyh-metriv/

URLs in this post:

[1] повідомляється: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/68425519

[2] укласти: http://ngl.media/2017/02/17/sud-ne-dozvolyv-meriji-lehalizuvaty-nezakonne-budivnytstvo-zhytlovoho-kompleksu-khmelnytskyi-park/

[3] визнав: http://ngl.media/2017/07/21/u-samovilnomu-budivnytstvi-zhk-hmelnytskyj-park-vyznaly-vynnym-malovidomoho-kerivnyka-osbb/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.