- NGL.media - https://ngl.media -

Лісничий з Буського лісгоспу, якого втретє судили за махінації з деревиною, отримав умовний термін

06.09.2017 @ 09:00 в Новини

Кам’янка-Бузький районний суд Львівської області визнав винним лісничого Полоничного лісництва Буського лісгоспу Ігоря Шушняка, який вже був двічі засудженим, у службовому недбальстві з тяжкими наслідками та привласненні і розтраті майна лісгоспу.  Про це «НГ. Львів» стало відомо з тексту вироку, опублікованого у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Лісничому Ігорю Шушняку інкримінували два злочини, за які суд в результаті призначив [1] покарання у вигляді випробувального терміну на 2 роки. Крім того, разом із ним розглядали справу про обвинувачення майстра лісу Богдана Дмитраша, який був підлеглим у Шушняка. Суд його також визнав винним у службовому недбальстві і призначив покарання – 5100 грн штрафу і позбавлення права обіймати посади майстра лісу в державних лісогосподарських підприємствах протягом одного року.

Згідно з матеріалами справи, у березні 2016 року без отримання лісорубного квитка Ігор Шушняк дав вказівку своєму підлеглому лісорубу провести незаконну рубку на одному з кварталів свого лісництва. Тоді у лісництві незаконно зрубали 335 грабів. Цією рубкою він, згідно з розрахунком Державної екологічної інспекції у Львівській області, завдав шкоду лісу приблизно на 1,2 млн грн. Під час судового засідання Шушняк свою вину визнав і пояснив, що просто «не помітив відсутність підпису начальника лісового господарства на лісорубному квитку».

У травні минулого Шушняка звільнили з посади лісничого Полоничного лісництва, на якій він працював з жовтня 2014 року. А комісія з працівників Буського лісгоспу виявила нестачу лісоматеріалів, які Шушняк прийняв під звіт на зберігання у 2014-2016 рр., як матеріально-відповідальна особа. Йдеться про майже 17 кубометрів соснових дров для палива, 36 кубометрів соснових технологічних дров та 10 кубометрів соснового. Свою вину у розтраті чужого майна Шушняк так само визнав, пояснивши, що частину деревини «віддав на дрова працівникам, які допомагали йому в роботі». Завдану шкоду лісгоспу він відшкодував повністю.

Майстер лісу Богдан Дмитраш, що був підлеглим Шушняка, у 2015-2016 рр. не перешкоджав проведенню незаконних рубок у лісництві, зокрема, й невстановленими слідством особами, не доповідав про факти таких рубок своєму керівнику, не оглядав місця рубок лісу та не складав рапортів про стан охорони лісів від незаконних рубок. Слідство виявило факти двох незаконних рубок лісу, про які він не доповідав у доповідних записках керівнику – на 5 і 17 дерев, що завдали шкоду лісу на приблизно 113 і 155 тис. грн відповідно.

Довідково. Ігор Шушняк до цього вже був двічі судимий. Так, вперше його судили за розтрату майна Буського лісгопу у 2015 році. Він безоплатно віддав 21 необліковану дубову колоду.  Ці колоди, за його словами, він знайшов на місці незаконної самовільної рубки, яку провели невідомі особи. Шкоду оцінили в 24,6 тис грн. У листопаді 2015 року Кам’янка-Бузький районний суд затвердив [2] угоду про визнання винуватості, яку Шушняк уклав з прокуратурою, і призначив йому узгодження покарання у вигляді штрафу – 850 грн.

Після звільнення з Буського лісгоспу у серпні 2016 року Шушняк влаштувався на посаду майстра лісу у Волинський військовий лісгосп ДП «Львівський військовий лісокомбінат». На цьому місці він працював до березня 2017 року, коли його викрили на отриманні 18300 грн хабара – готівкою та переказами на картку «Приватбанку».

Ці гроші він отримав за вивезення з території лісгоспу необлікованих дубових колод. 13 квітня цього року Володимир-Волинський міський суд визнав його винним в отриманні неправомірної вигоди (за ч. 1. ст. 368 КК) та призначив [3] покарання у вигляді штрафу – 17000 грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/09/06/lisnychyj-z-buskoho-lishospu-yakoho-vtretje-sudyly-za-mahinatsiji-z-derevynoyu-otrymav-umovnyj-termin/

URLs in this post:

[1] призначив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/68228098

[2] затвердив: http://reyestr.court.gov.ua/Review/54824838

[3] призначив: http://reyestr.court.gov.ua/Review/65978627

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.