Суд арештував будинок інспекторки ДФС, яку затримали за 100 тис. грн хабара в туалеті податкової

04 Вересня 2017

Слідчий суддя Шевченківського районного суду Львова наклав арешт на будинок підозрюваної в хабарництві ревізора-інспектора Личаківської ОДПІ управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Львівській області. Про це стало відомо з ухвали суду від 21 серпня, яку оприлюднили в реєстрі 28 серпня.

Суд арештував будинок площею 111,4 кв. м в селі Вислобоки, що в 20 кілометрах від Львова. Наступного дня суд також відсторонив ревізора-інспектора від посади по 15 жовтня 2017 року включно.

Згідно з ухвалами суду в даному кримінальному провадженні (№42017140400000086), у кінці червня – на початку липня цього року ревізорка виявила переліміт проведених підприємцем фінансових операцій за звітний період у сумі 1,5 млн грн. Підприємець перебував на спрощеній системі оподаткування і йому загрожувало 800 тис. грн штрафних санкцій.

Під час зустрічі в приміщенні податкової ревізор-інспектор повідомила, що їй потрібно передати 100 тис. грн. У разі, якщо підприємець не погодився б, до нього будуть застосовані найсуворіші штрафні санкції у значних розмірах, а також переведуть на загальну систему оподаткування. Як і вимагалось, 100 тис. грн передали 15 серпня у приміщенні жіночого туалету, розташованого на мінус першому поверсі адміністративної будівлі ГУ ДФС у Львівській області на вул. Стрийська, 35 у Львові.

фото: ZIK

16 серпня інспектору повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 3 ст. 368 ККУ (неправомірна вигода).

Згідно з реєстром нерухомості, арештований судом будинок належить Ользі Кокотко. В її е-декларації вказано будинок в цьому населеному пункті аналогічної площі. Вона також декларувала автомобіль Toyota Corolla 2008 року випуску, 250 тис. грн готівкою та 200 тис. грн на рахунку в банку.