Аудитори рекомендували Академії сухопутних військ розірвати угоду з 21-річною постачальницею риби за 3,8 млн грн

03 Серпня 2017

Державна аудиторська служба рекомендувала Національній академії сухопутних військ ім. Сагайдачного розірвати угоду з 21-річної приватною підприємницею Вікторією Козак на закупівлю риби загальною сумою 3,8 млн грн.

Про це повідомляє Центр протидії корупції, юристи якого звернулись з відповідним зверненням до аудиторської служби після публікації матеріалу «Рибу для військових по 500 грн за кіло постачатиме 21-річна дівчина з фейковим телефоном» на сайті «Наші гроші. Львів»

Нагадаємо, львівська Академія сухопутних військ 23 червня замовила 12 тис. кг замороженої риби на майже 3,8 млн грн у ФОП Вікторії Козак, яка зареєструвалась приватним підприємцем через 8 днів після оголошення торгів і перемога в тендері від Академії стала її першим успіхом. Попри це, вона надала два позитивні відгуки від інших підприємців про постачання продуктів. Щоправда, один з відгуків був наданий підприємцем, який припинив діяльність ще рік тому.

Крім того, виявилось, що Вікторія Козак переїхала до Львова лише у жовтні 2016 року, а в лютому 2017 року вона шукала роботу адміністратора або офіс-менеджера із зарплатнею в 4 тис. грн.

Центр протидії корупції також виявив, що згідно з тендерною документацією, від учасника торгів вимагалось підтвердження наявності матеріально-технічної бази та працівників відповідної кваліфікації. Натомість у довідках, наданих Вікторією Козак, відсутня будь-яка інформація про наявність складів. А щодо працівників, то згідно з наданими довідками, вона займається підприємницькою діяльність одноосібно.

Західний офіс Держаудитслужби підтвердив наявність порушень, описаних у зверненні, та надіслав на адресу замовника рекомендації щодо усунення порушень та притягнення до відповідальності винних осіб.