Львівська облрада купила систему електронного документообігу, яку двічі не вдалося придбати адміністрації

28 Липня 2017

Управління майном спільної власності Львівської обласної ради 25 липня підписало договір з ТОВ «Айкюжн ІТ» на придбання безлімітної ліцензії на комп’ютерну програму «Система документообігу та автоматизації бізнес-процесів Megapolis.DocNet» за 1,28 млн грн. Про це стало відомо з системи Prozorro.

Окрім облради, програмою будуть користуватись районні адміністрації, районні ради та Львівська облдержадміністрація. Згідно з договором, мова йде про програму Megapolis.DocNet у комплектації Optimum з модулями діловодство та контроль виконавчої дисципліни, архівна справа, штрих-кодування, звернення громадян, підготовка документів, адміністрування та безпека. Також передбачено службовий чат та мобільний клієнт для моделі iPad 2 та вище на базі операційної системи iOS 8.0 і вище, та на пристроях на базі Android версії 4.4 і вище.

Окрім переможця, участь у торгах взяли ще дві компанії (ПАТ «Центр комп’ютерних технологій “ІнфоПлюс”» і ТОВ «Сейфіті Хаб») з пропозиціями на 10 та 15 тис. грн дорожчими. Під час аукціону компанії взагалі не торгувались.

«Айкюжн ІТ» належить Олександру Смірнову (2,5%) та кіпрській компанії «Сорочан Холдінгз Лімітед» (97,5%).

Нагадаємо, восени 2016 року Львівська облдержадміністрація намагалась замовити програмне забезпечення для електронного документообігу за 1,3 млн грн у ТОВ «Айкюжн ІТ» з порушенням законодавства, без проведення відкритих торгів. Після того ЛОДА таки оголосила конкурсну закупівлю, втім АМКУ зобов’язав відмінити закупівлю у «Айкюжн ІТ», оскільки дана фірма не подала всі необхідні документи.

Керуючий справами Львівської облради Валентин Харлов пояснив «НГ. Львів» заміну замовника програми попередніми невдачами ЛОДА.