- NGL.media - https://ngl.media -

Суд, прокуратура й поліція не побачили шкоди у діях стрийського шляховика, який завищував вартість асфальту

26.07.2017 @ 09:00 в Новини

Стрийський міськрайонний суд визнав винним у службовому підробленні начальника Стрийської дорожньо-експлуатаційної дільниці ДП «Львівський облавтодор» Андрія Федоровича. Суд затвердив угоду про винуватість, укладену Федоровичем з прокуратурою. Згідно з нею, він сплатить штраф у розмірі 4 250 грн та протягом року не матиме права обіймати керівні посади.

Це покарання [1] за завищення показників споживання енергоносіїв для виготовлення асфальтобетонної суміші на асфальто-бетонному заводі «Давидів», що лише протягом 2015-2016 років призвело до зростання вартості виготовленої за цей час продукції на 4,87 млн грн.

Андрій Федорович став начальником стрийської філії ДП «Львівський облавтодор» у жовтні 2013 р. Згідно з висунутими звинуваченнями, у березні-грудні 2015 року та у березні-серпні 2016 року він підписував калькуляції на приготування асфальтобетону на асфальтобетонному заводі у Давидові із завищеними показниками споживання електроенергії та газу. Калькуляції складав підлеглий йому начальник виробничо-технічного відділу Стрийської ДЕД.

Завищення споживання енергоносіїв призводило до зростання вартості однієї  тонни асфальтобетону на 30 – 140 грн. А в загальному підсумку, за період, що дослідили слідчі, на 4,87 млн грн.

Як з’ясували «НГ. Львів», Андрій Федорович у «Львівському облавтодорі» вже не працює. Зараз обов’язки керівника Стрийської ДЕД тимчасово виконує головний інженер Олег Романович. За словами в.о. директора «Львівського облавтодору» Федора Наумця, Андрій Федорович звільнився самостійно.

Як випливає з тексту вироку, серед обставин, які, на думку прокуратури, пом’якшують покарання, є «відсутність потерпілого у справі і те, що своїм злочином Федорович не заподіяв ніякої шкоди».

Натомість Державна аудиторська служба стверджує [2], що завищення цін на асфальт призводить до збільшення витрат держбюджету. Адже виготовлений із завищенням вартості асфальтобетон використовують «в межах виконання контрактів, що оплачені за рахунок бюджетних коштів».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/07/26/sud-prokuratura-j-politsiya-ne-pobachyly-shkody-u-diyah-stryjskoho-shlyahovyka-yakyj-zavyschuvav-vartist-asfaltu/

URLs in this post:

[1] покарання: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/67762368

[2] стверджує: http://www.dkrs.gov.ua/kru/uk/publish/article/136837

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.