- NGL.media - https://ngl.media -

Фірма з оточення Дубневичів, яка маніпулювала ціною на асфальтобетон, ремонтуватиме дві вулиці в Мостиськах

19.07.2017 @ 08:30 в Новини

Мостиське комунальне підприємство «Житловик» 13 липня підписало два договори на ремонт вулиць з ТОВ «Білдерпоінт» на загальну суму 1,33 млн грн. Про це інформує сайт публічних закупівель Prozorro.

Йдеться про вулиці Івасюка [1] та 16 Липня [2] в Мостиськах. Згідно з технічною документацією, підрядник проведе ямковий ремонт, розбере асфальтобетонне покриття, облаштує нове з гарячої асфальтобетонної суміші та вивезе сміття.  Вартість робіт 852 та 481 тис. грн. відповідно. Вартість окремих робіт з’ясувати не вдалось, оскільки замовник не завантажив додатків до договорів. Роботи планують завершити до 15 та 20 серпня.

Окрім переможця, у торгах брали участь ще дві компанії: ПП «Дрогобич Шляхрембуд» та ТОВ «Юран-трансбуд». Варто зазначити, що пропозиції першої були дешевшими ‒ 728 та 423 тис. грн, на 15% та 12% дешевшими.  Проте їх відхилили через невідповідність тендерній документації, оскільки в підприємства є податкова заборгованість та відсутня довідка про невчинення корупційних правопорушень.

Раніше «Дрогобич Шляхремонтбуд» та «Білдерпоінт» конкурували на тендері з капітального ремонту вул. П. Орлика в Дрогобичі.  Проте «Дрогобич Шляхремонтбуд» знову програло через те, що не надало банківської гарантії. Врезультаті замовлення  на 3,5 млн грн отримав «Білдерпоінт».

Через цю закупівлю нині «Білдерпоінт» фігурує [3]  в досудовому розслідуванні у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, компанія безпідставно завищила вартість асфальтобетону на 170 тис. грн. В документах було зазначено, що асфальтобетонну суміш возять зі Львова, але насправді – з Дрогобича.

Слідчі підозрюють, що компанія надала неправдиві документи про транспортування транспортування асфальтобетонної суміші (акти надання послуг підписані із ТОВ «Логістика Захід») та видаткові накладні на асфальтобетонну суміш від ТОВ «Воланж», яке не здійснює фактичної діяльності з приготування асфальтобетонної суміші. З’ясувалось, що «Білдерпоінт» та «Воланж» подавали податкові звіти з однієї IP-адреси. Щодо «Логістика Захід», то воно знаходиться в Дрогобичі на вул. Данила Галицького 1. Ця ж адреса є юридичною адресою «Дрогобич Шляхрембуду», де зареєстровано [4] ще 12 компаній.

ПП «Дрогобич Шляхрембуд» зі «статутником» в одну тисячу гривень зареєстровано 7 липня цього року. Власником є 26-річний мешканець Львова Юрій Михальчук.

ТОВ «Білдерпоінт» вже неодноразово фігурувало в матеріалах «НГ. Львів», фірма пов’язана з братами Дубневичами. Її власницею є Марія Бабич, а директор Бабич Вадим ‒ перший засновник ПП «ДАКО Плюс», ще однієї компанії [5] з оточення народних депутатів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/07/19/firma-z-otochennya-dubnevychiv-yaka-manipulyuvala-tsinoyu-na-asfaltobeton-remontuvatyme-dvi-vulytsi-v-mostyskah/

URLs in this post:

[1] Івасюка: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-06-08-000574-a

[2] 16 Липня: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-06-02-001823-b

[3] фігурує: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/67654070

[4] зареєстровано: http://odnodata.com/ukr_uo/search/270499

[5] компанії: http://ngl.media/2016/09/08/ridne-selo-dubnevychiv-zamovylo-remont-dorih-v-otochennya-dubnevychiv/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.