«Львівська залізниця» придбала запчастини в естонського олігарха, якого судять за хабарництво

04 Липня 2017

Регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» 29 червня уклала угоду з ТОВ «Скинест рейл юей» на закупівлю запчастин до рейкового автобуса. Сума договору склала майже 1,25 млн грн. Про це повідомляє система Prozorro.

Замовили фільтри для очищення двигуна, гідравлічні амортизатори, датчики тиску, клапани і т. д. Всього 13 найменувань.

Єдиним конкурентом на аукціоні виступило ТОВ «Рейл-технік» з початковою пропозицією в 1,46 млн грн та остаточною в майже 1,25 млн грн. ТОВ «Скинтес рейл юей» свої послуги за результатами аукціону оцінила на 8 гривень дешевше.

«Скинест рейл юей» засноване у квітні минулого року естонським акціонерним товариством «Скінест рейл», кінцевим бенефіціаром якого зазначений Олег Осіновський. Компанія є одним  з найбільших платників податків в Естонії, а її власник у 2013 році, за інформацією інтернет-газети «Delfi», був найбагатшою людиною Естонії.

Це ж видання повідомляє, що з 2016 року проти Олега Осіновського вели розслідування у Литві у зв’язку з підозрою у хабарництві. У квітні 2017 року справу передали до суду. За версією слідства, він дав приблизно 500 тис. євро хабара колишньому очільнику Латвійської залізниці, ймовірно, за те, щоб «Скінест рейл» зміг перемогти в тендері і продати залізниці чотири локомотиви за 8 млн. євро.

Згідно з даними YouControl, з 2016 року ТОВ «Скинест рейл юей» отримало держзамовлень на 3,3 млн грн.