- NGL.media - https://ngl.media -

Пов’язані роботою в «Львівобленерго» бізнесмени розіграли його тендер на 1,3 млн грн

29.06.2017 @ 09:00 в Новини

ПАТ «Львівобленерго» 23 червня уклало договір з ТОВ «Техенергозахідмонтаж» щодо надання послуг з обрізки дерев в охоронних зонах ПЛ-35-110 кВ Львівської області за 1,28 млн грн. Про це повідомляється [1] на сайті «Prozorro».

Йдеться про обрізку і звалювання дерев, розчищення трас від кущів та самовисівів, штабелювання та вивезення деревини на території семи диспетчерських ліній електропередач протягом липня-грудня цього року.

Згідно з договірною ціною, підрядник витратить на заробітні плати 232,8 тис. грн (18,2% від загальної вартості пакету послуг), а у вигляді прибутку отримає 54,4 тис. грн (4,2%).

Участь в аукціоні взяли дві фірми – ПП «Енерго-Перспектива» та переможець ТОВ «Техенергозахідмонтаж», цінова пропозиція якого була дешевшою на 3,6%.

ТОВ «Техенергозахідмонтаж» зі «статутником» у 50 тис. грн засноване у березні цього року. Фірму ділять Володимир Пендак та Ольга Феденишин. Остання на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook зазначає, що працює в «Львівобленерго».

Володимир Пендак свого часу був замовником реконструкції під офіс кв. №3 на вул. Залізничній, 8 у Львові, а будівником було ТОВ «Західенергоспецмонтаж». В інтернет-довідниках зазначено, що за даною адресою працює [2] нотаріус Поліна Чернова. З ЄДР також відомо, що з 2013 року на вул. Залізничній, 8 юридично знаходиться ТОВ «Західенергоспецмонтаж» – Олени Лівадової та Олени Козак, однак в кв. №6. Директором фірми є Павло Чернов.

[3]

Як раніше повідомляли [4] «НГ. Львів», співвласниця «Західенергоспецмонтажу» Олена Козак є давнім  бізнес-партнером та подругою Оксани Матвіїшиної, дружини голови правління ПАТ «Львівобленерго» Володимира Матвіїшина. Сама Матвіїшина співзаснувала «Західенергоспецмонтаж» у 2009 році разом з Наталією Мороз.

Керівником «Техенергозахідмонтаж» є Сергій Русин – одногрупник ще одного бізнесмена з «родини Львівобленерго [4]» Андрія Кузьми, про що свідчать їхні особисті мобільні номери, вказані в одній з соцмереж.

[5]

Нагадаємо, що саме Андрій Кузьма був тимчасовим власником фірми Оксани Матвіїшиної та Наталії Морозової «Теплокомінвест», котра раніше вигравала мільйонні підряди в «Львівобленерго». У січні цього року Кузьма зареєстрував ТОВ «Західенергоінвест» і відразу отримав кілька замовлень від «Львівобленерго» на понад півмільйона гривень.

Також Кузьма займає посаду керівника ТОВ «ВТГ “Ресурс”» Світлани Волошиної, Сергія Давиденка, згадуваної раніше Олени Козак та Романа Гнатіва. Додамо, що людина з ініціалами останнього, Гнатів Р.Б., числиться у списку працівників «Техенергозахідмонтажу» як лісоруб-вальник лісу шостого розряду.

[6]

З початку року ТОВ «Техенергозахідмонтаж» зібрало замовлень від «Львівобленерго» на 4,47 млн грн, інших замовлень від розпорядників бюджетних коштів чи компаній-монополістів не отримувало.

Засновником компанії-конкурента на цих торгах ПП «Енерго-Перспектива» є Роман Турчиняк. Фірма зареєстрована за місцем прописки власника, статутний фонд складає 100 грн. У Facebook Турчиняк прописав «Львівобленерго» колишнім місцем роботи, як і керівник фірми Сергій Цвігун. Відомо також, що на ПП «Енерго-Перспектива» працює екс-начальник [7] цеху з ремонту електролічильників СО «Львівенергоналадка» ПАТ «Львівобленерго» Валерій Гриненко.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/06/29/povyazani-robotoyu-v-lvivoblenerho-biznesmeny-rozihraly-tender-vid-alma-mater-na-13-mln-hrn/

URLs in this post:

[1] повідомляється: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-05-16-001324-a

[2] працює: https://www.dlab.com.ua/map/3021

[3] Image: http://ngl.media/?attachment_id=14021

[4] повідомляли: http://ngl.media/2017/05/02/velyka-rodyna-lvivoblenerho/

[5] Image: http://ngl.media/?attachment_id=14019

[6] Image: http://ngl.media/?attachment_id=14020

[7] екс-начальник: http://www.loe.lviv.ua/ua/video_novyny~125

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.