Сороки-Львівська сільрада замовила прибирання у фірми сина голови сільради та директора свого ж КП

15 Червня 2017

Сороки-Львівська сільська рада 13 червня підписала два договори на послуги з прибирання, обкошування, посипання піском пішохідних доріжок, тротуарів та інших об’єктів, паркової зони у межах населених пунктів Муроване та Сороки-Львівські з ПП “Чистий край” на загальну суму 157,6 тис. грн. Про це стало відомо зі звітів, оприлюдених в Prozorro.

Послуги для с. Муроване коштуватимуть 73,35 тис. грн, для с. Сороки-Львівські — 84,25 тис. грн. В обидвох випадках договори діятимуть до кінця року. Графік прибирання не оприлюднений.

ПП “Чистий край” в рівних долях ділять Володимир Башинський (директор), Роман Лига та Михайло Петрух.

Володимир Башинський також є керівником житлово-комунального підприємства “Муроване” Сороки-Львівської сільради. Згідно з даними YouControl, він був співвласником “Чистого краю” і в 2016 році, однак у свою е-декларацію за минулий рік фірму не вніс. У 2014 році суд оштрафув його за порушення вимог щодо конфлікту інтересів, оскільки він здав в оренду своїй фірмі приміщення ЖКП “Муроване”, самостійно встановивши орендну плату.

Ще один співвласник Михайло Петрух є сином голови Сороки-Львівської сільради Зіновія Петруха, який і підписав договір з фірмою свого ж сина.

Третій їх партнер, Роман Лига, є депутатом Сороки-Львівської сільради. Він також забув задекларувати свою частку у фірмі.

Згідно з даними Вісника держзакупівель та Prozorro, це перші бюджетні для ПП “Чистий край”. Фірма також не отримувала бюджетних коштів нижче звітного порогу у 50 тис. грн, свідчить інформація пошуково-аналітичної системи 007.