Прокуратура буде розслідувати придбання Maserati податківцем у декретній відпустці

09 Червня 2017

Прокуратура Львівської області порушила кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення працівника відділу оперативного супроводження адміністрування ПДВ ДФС у Львівській області Сергія Малькова. Підставою для порушення провадження стала публікація сайту «Наші гроші. Львів» .

Досудове розслідування розпочали 8 червня 2017 року, в день публікації новини. Слідчі перевірятимуть в який спосіб  рядовий 40-річний працівник ДФС отримав у власність 18 приміщень у місті Львові та прибав автомобіль Maserati Ghibli S Q4. Придбання дорого автомобіля не відповідає його прибуткам, зазначеним у останній декларації про доходи.

В повідомленні прес-служби прокуратури зазначено, що санкції, передбачені статтею, за якою порушено справу, передбачають до 2 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Сергій Мальков, який вже тривалий час перебуває у декретній відпустці по догляду за дитиною, 16 травня 2017 року придбав автомобіль Maserati Ghibli S Q4 (2015 р.в.) за 765 тис. грн у литовської компанії Autodemas. Про це він повідомив у змінах до декларації, що були оприлюднені 3 червня 2017 року.

Крім того, за даними його декларації за 2016 рік, торік 31 грудня Мальков набув у власність 18 приміщень у різних районах містах. Варто зауважити, що він є сином Людмили Малькової, яка замішана у масштабній афері з крадіжки комунального майна. Йдеться про шахрайську схему, яку в медіа вже назвали «афера століття». Кінцевими вигодонабувачами схеми були львів’янки Ірина Сандул та Людмила Малькова.