- NGL.media - https://ngl.media -

Антимонопольному комітету не вдалось довести змову «ОККО» на торгах від Львівського аеропорту

31.05.2017 @ 08:30 в Новини

Господарський суд Львівської області скасував рішення Антимонопольного комітету про визнання винними ТОВ «Поділлянафтозбут» та ПП «ОККО-Бізнес Контракт»  у спотворенні результатів торгів під час тендеру на закупівлю палива від Міжнародного аеропорту «Львів» на 2,9 млн грн. Відповідне рішення [1] було оприлюднено 29 травня в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

ТОВ «ОККО-Бізнес Контракт» звернулось зі скаргою на рішення [2] АМКУ від 7 лютого 2017 року. Згідно з ним, адміністративна колегія львівського відділення АМКУ встановила, що учасники торгів, ТОВ «Поділлянафтозбут» та ПП «ОККО-Бізнес Контракт», оформили низку ідентичних довідок, надали одні і ті ж сертифікати відповідності на паливо, а також подали довідки з одного банку. У Колегії також зафіксували, що що одним із найбільших постачальників «Поділлянафтозбут» у 2014-2016 роках було ПП «ОККО-Бізнес Контракт» Віталія Антонова.

Крім того, в АМКУ виявили [3]пов’язаність засновників підприємства – Вадим Вишневський та Олег Башак, власники ТОВ «Поділлянафтозбут», працювали у структурах Віталія Антонова. За інформацією головного управління пенсійного фонду у Львівській області, Вишневський протягом майже трьох років працював у «Концерн Галнафтогаз», а Олег Башак з січня 2012 по червень 2015 року отримував заробітну плату у ПАТ «Концерн Хлібром», який належить ПАТ «Концерн Галнафтогаз», що входить в «Універсальну інвестиційну групу» Віталія Антонова.

За порушення законодавства про захист економічної конкуренції «ОККО-Бізнес Контракт» отримало 68 тис. грн штрафу. Суд визнав штраф неправомірним, оскільки  АМКУ не вдалось довести змову. На думку суду комітету не вдалось в повній мірі з’ясування обставини, які мають значення для справи, відтак, вони зробили невідповідні висновки.

Суд підтримав аргументи юристів «ОККО-Бізнес Контракт» про те, що для доведення змови недостатньо лише зовнішньої схожість в оформленні документів учасниками торгів чи факту перебування засновників підприємств в трудових відносинах в минулому. Та скасував рішення АМКУ.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/05/31/antymonopolnomu-komitetu-ne-vdalos-dovesty-zmovu-okko-na-torhah-vid-lvivskoho-aeroportu/

URLs in this post:

[1] рішення: http://reyestr.court.gov.ua/Review/66685411

[2] рішення: http://ngl.media/2017/02/28/skolivski-komunalnyky-kupyly-palyvo-u-firmy-yaku-amku-zvynuvatyv-u-zmovi-na-torhah/

[3] виявили : http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=83438&schema=lviv

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.