Пов’язані фірми розіграли тендер Личаківської РА на купівлю та ремонт чавунних урн

18 Травня 2017

Личаківська районна адміністрація Львівської міської ради провела закупівлю на виготовлення, встановлення та ремонт вже наявних чавунних урн, обравши постачальником послуг і товарів ТОВ «Камаз-Львів» з пропозицією 495 тис. грн. Про це повідомляється  на сайті «Prozorro».

За виготовлення 45 нових чавунних смітників, ремонт 10-ти, а також фарбування та очищення 25 інших урн адміністрація очікувала заплатити не більше 0,5 млн грн. Згідно з технічним завданням, урна з логотипом «Лева» має бути зеленого кольору, із вставкою – металевим відром. Вага однієї урни становитиме від 190 до 230 кг.

Замовник 11 травня підписав договір з ТОВ «Камаз-Львів» на суму меншу лише на 5 тис. грн від очікуваної – 495 тис. грн. Пропозиція «конкурента» ТОВ «Компанія Європейський парк» була трішки дорожчою – 498,5 тис. грн.

ТОВ «Камаз-Львів» із Жовківського району належить Василю Щуру. Раніше кількість власників фірми була значно більшою, серед них був і Ростислав Бондаренко. Людина з таким же ПІБ є керівником «Компанії Європейський парк», що виступала конкурентом на цих торгах.

Окрім того, за тією ж адресою та з таким же телефоном, що й «Камаз-Львів», зареєстрована ще одна компанія – ТОВ «Ливарний завод», яке належить Тетяні Бондаренко, доньці Ростислава Бондаренка, який також є керівником фірми.

Раніше «НГ. Львів» вже писали про власників цих компаній. У 2015 році відбувались торги між ТОВ «Камаз-Львів» та іншою компанією, ТОВ «Європейський парк», половиною якої володіє дружина Ростислава Бондаренка,  Вікторія Бондаренко. Тоді смітники продавали за ціною 10 тис. грн/шт.

Окрім того, Василь Щур керував фірмою, що належала Вікторії Бондаренко – ПП «Торговий дім «Запчастини». Нині Щур також є директором ТОВ «Камаз-Запчастини», що належить Володимиру Бондаренку.