- NGL.media - https://ngl.media -

Сільському голові дали рік умовно за вимагання «відкату» у директора державного підприємства

17.05.2017 @ 08:30 в Новини

Пустомитівський районний суд Львівської області визнав [1] винним сільського голову Старосільської сільради (Пустомитівський район) Михайла Івашківа в отримані неправомірної вигоди та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років та забороні обіймати керівні посади протягом трьох років. Крім того, суд вирішив конфіскувати майно екс-сільського голови. Проте таке суворе покарання відразу замінили на «рік умовно», завдяки угоді про винуватість, яку підсудний уклав з прокурором.

Згідно з матеріалами судової справи, Михайло Івашків вимагав 19,5 тис. грн у директора Державного підприємства «Львівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою».

Інститут виконував для сільської ради роботи з виготовлення технічної документації із землеустрою, сума контракту становила 97,41 тис. грн. Саме з цієї суми сільський голова вимагав 20%, що і становить 19,5 тис. грн.

За словами директора інституту, сільський голова недвозначно повідомив, що розраховує на отримання «відкату», оскільки він «надає підприємству роботу». Директор інституту не сприйняв слова серйозно, але сільський голова телефонував неодноразово.

Останній раз, він заявив директорові інституту, що «у випадку відмови передати грошові кошти, до нього за місцем проживання приїдуть депутати сільської ради».

Поліція затримала Михайла Івашківа ще 15 червня 2014 року.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/05/17/silskomu-holovi-daly-rik-umovno-za-vymahannya-vidkatu-u-dyrektora-derzhavnoho-pidpryjemstva/

URLs in this post:

[1] визнав: http://reyestr.court.gov.ua/Review/66189256

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.