- NGL.media - https://ngl.media -

Львівське АМКУ спіймало на спотворенні торгів рідну фірму дружини голови правління «Львівобленерго»

16.05.2017 @ 08:30 в Наслідки,Новини

Адміністративна колегія Львівського відділення АМКУ оштрафувала ТОВ «Західенергоспецмонтаж» та ПП «РоКо» за спотворення результатів торгів ПАТ «Львівобленерго» щодо замовлених у травні 2016 року послуг зі зрізання дерев та розчищення трас від кущів і самовисіву за 2,97 млн грн. Про це стало відомо з рішення [1] колегії від 28 квітня 2017 року.

Переможець тодішньої закупівлі [2], ТОВ «Західенергоспецмонтаж», отримав 6 тис. грн штрафу, а ПП «РоКо», як учасник торгів, – 5 тис. грн.

Працівники львівського відділення АМКУ проаналізували конкурсні пропозиції обох фірм і виявили схожість в оформленні та текстовому наповненні низки довідок. Стандартно вони подаються учасниками торгів у довільній формі, зауважують в АМКУ, а отже, повинні відрізнятись.

Зі свого боку, компанії пояснили, що свідомо не проводили антиконкурентних узгоджених дій і не намагались спотворити результати торгів. Зокрема, у «Західенергоспецмонтаж» апелювали до того, що намагались належно оформити документи у відповідності до вимог законодавства.

Нагадаємо, одноосібним власником ПП «РоКо» є мешканець Дрогобича Роман Когут.

ТОВ «Західенергоспецмонтаж» офіційно належить Олені Лівадовій та Олені Козак. Остання є давнім  бізнес-партнером та подругою Оксани Матвіїшиної, дружини голови правління ПАТ «Львівобленерго» Володимира Матвіїшина. Сама Матвіїшина співзаснувала фірму у 2009 році разом з Наталією Мороз.

Як раніше повідомляли [3] «НГ. Львів», у період часу з квітня 2016 по кінець березня 2017 року ТОВ «Західенергоспецмонтаж» отримало підрядів від «Львівобленерго» на загальну суму 24,71 млн грн. Загалом протягом останнього року ПАТ «Львівобленерго» віддало 70% коштів по закупівлях чотирьом бізнес-групам, напряму чи опосередковано пов’язаним з топ-менеджерами акціонерного товариства.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/05/16/lvivske-amku-spijmalo-na-spotvorenni-torhiv-ridnu-firmu-druzhyny-holovy-pravlinnya-lvivoblenerho/

URLs in this post:

[1] рішення: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=83692&schema=lviv

[2] закупівлі: http://ngl.media/2016/05/12/ulyublena-firma-oblenerho-narizhe-derev-ta-kuschiv-na-3-mln-hrn/

[3] повідомляли: http://ngl.media/2017/05/02/velyka-rodyna-lvivoblenerho/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.