Львівські залізничники купили пального за скретч-картами на понад 25 млн грн

05 Травня 2017

Регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Українська залізниця» замовила ТОВ «Техойл ТК» карток на бензин А-92 та А-95 на загальну суму 25,54 млн грн. Про це повідомляється на сайті публічних закупівель Prozorro.

Так, замовили 692 130 л бензину А-92 по 21,36 грн (з ПДВ) та 491 590 л бензину А-95 по 21,90 грн (з ПДВ).

Згідно з договором, відпуск палива здійснюватиметься по мережах АЗС семи областей – Львівської, Волинської, Рівненської, Тернопільської, Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької.

У тендерній документації замовник прописав вимогу щодо кількості станцій по областях. Йшлося, зокрема, про не менше ніж 5 автостанцій у Львові та загалом понад 100 – у перелічених областях.

ТОВ «Техойл ТК», цінова пропозиція якого виявилась найнижчою, гарантувала відпуск пального на 131 автостанції. Йшлось, у тому числі про 49 АЗС мережі «АМІК Україна».

Нагадаємо, ПІІ «АМІК Україна» належить віденській компанії «Амік енерджі менеджмент ГМБХ» (AMIC Energy Management GmbH), кінцевими бенефіціарами якої є австрійці Йоханнес Клезль-Норберг, Вольфганг Руттеншторфер, Гюнтер Майер. У квітні 2015 року російський ВАТ «Лукойл» продав австрійській фірмі 100% акцій «Лукойлу», якому на той момент належало 240 автозаправних станцій та 6 нафтобаз в Україні.

Як тоді повідомляв «ZAXID.NET», 100% акцій AMIC Energy Management GmbH, що засноване у 2013 році, належить AMIC Energy Holding GmbH. За даними австрійських сайтів, на момент купівлі «Лукойлу» в компанії працювали лише чотири людини.

Додамо, на розгляд тендерного комітету ТОВ «Техойл ТК» подало два гарантійні листи. Першим повідомило, що є емітентом талонів та гарантує заправку транспорту замовника на АЗС згідно з переліком. Другим листом гарантію надала «прокладка» Коломойського ТОВ «Альянс Еволюшн» – щодо зобов’язання відпуску палива за скретч-картами зразка «Авіас Техоіл».

ТОВ «Техойл ТК» зареєстроване у листопаді 2016 року на ТОВ «Техойл ТМ». Останнє створене трьома місяцями раніше – у серпні 2016. Власниками «Техойл ТМ» є подружжя Віталій та Наталія Пащенко.

Відомо, що Віталій Пащенко родом з Болграду Одеської області. Він також контролює ТОВ «Техойл Трейд» (80%), що зареєстроване у квітні 2016. Ще 20% фірми належить киянину Сергію Шелуханову. Крім того, Пащенко є керівником ТОВ «Техойл Рітейл», одноосібним власником якого є Артем Івушкін.