Львівські вагонники відмінили закупівлю «золотого» обігрівача після дзвінка журналіста «Наші гроші. Львів»

30 Березня 2017

ПАТ «Львівський локомотиворемонтний завод» відмінив закупівлю товарів у ТОВ «Анвард Індастріал Груп» загальною вартістю 696 тис. грн, які хотіли замовити зі значною переплатою.

Так, завод планував придбати електро-тепловентилятор АОВ-ЭВО 4,5/40М1 за 169 тис. грн при його ринковій ціні – 6,7 тис. грн, насос вакуумний ВВН1-12 за 67 тис. грн, тоді як його можна купити за 23,5 тис. грн, та 4 шестерні з круговим зубом для верстата UBC-150 за 344 тис. грн. Сумарна вартість закупівлі, прописана у договорі, становила 696 тис. грн, очікувана – 700 тис. грн.

Тендерний комітет замовника опублікував відповідний договір у системі «Prozorro» 27 березня зі статусом «укладений». Він не містив підписів і був датований 20 березня. Разом з тим, завод опублікував також звіт про укладений договір, де датою укладення документа зазначено 20 березня.

На прохання пояснити обґрунтованість зазначених цін 28 березня у тендерному комітеті повідомили, що розберуться.

У той же день завод опублікував звіт про виконання договору, у якому було повідомлено про відміну його укладення через невідповідність цін середньоринковим. А наступного дня у тендерному комітеті пояснили, що у системі SmartTender сталася помилка – підрядник надав неправильні ціни, крім того, очікувана вартість закупівлі мала становити 50 тис. грн, а не 700 тис. грн.

Також на заводі повідомили, що «помітили помилку» лише після дзвінка журналіста «НГ. Львів». Таким чином, завод вирішив не переплачувати 646 тис. грн і відмінив укладення договору.

Рівноправними власниками ТОВ «Анвард Індастріал Груп» є Олександр Нижник та Олег Попов. Фірма з пропискою у Дніпрі зареєстрована у травні 2015 року.

За даними Prozorro, це не перше замовлення «Анвард Індастріал Груп» від львівських вагонників. Раніше завод купував у фірми випрямлячі, індоксуючі диски, насоси. Загальна вартість підписаних договорів становить 1,49 млн грн.