Дубневичі відремонтують обладнання Дубневичів за 3 млн грн

29 Березня 2017

ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» 27 березня уклало з ТОВ «Корпорація КРТ» шість угод на ремонт та технічне обслуговування обладнання на загальну суму 3 млн грн. Ремонтні послуги будуть надавати компанії до кінця 2017 року. Про це повідомляється на сайті публічних закупівель Prozorro.

«Енергія-Новояворівськ» – підприємство-монополіст на ринку надання послуг з теплопостачання для населення. Левова частка компанії (92,36%) належить народним депутатам Богдану та Ярославу Дубневичам через «АПП “Львівське”». Решту ділять між собою два місцевих комунальних підприємства – «Новояворівськтеплокомуненерго» та «Міські електричні мережі».

Одноосібним власником ТОВ «Корпорація КРТ» також є  «АПП “Львівське”» братів Дубневичів. За даними Prozorro з початку 2016 року фірма отримала 18 підрядів на загальну суму 12,43 млн грн.

Нагадаємо також, що триває досудове розслідування щодо маніпуляцій ТОВ «Енергія-Новояворівськ» з обсягами газу, отриманого на пільгових умовах. Слідчі СБУ підозрюють посадових осіб підприємства у тому, що вони штучно збільшували об’єми відпущеного газу для виробництва тепла населенню, під що отримували газ за пільговою ціною, натомість використовували його для виробництва електроенергії, яку реалізовували на оптовому ринку за цінами суттєво вищими. В результаті такої діяльності «Енергії-Новояворівськ» НАК «Нафтогаз України» недоотримала щонайменше 224 млн грн.