Львівський завод переплатив понад 250 тис. грн за сталеві елементи кріплення

24 Березня 2017

ПАТ «Львівський локомотиворемонтний завод» 13 березня уклало з ПП «Аконіт-ДС» договір на поставку 25 тонн профілів для бандажних кілець (елементи кріплення) за 2,02 млн грн. Про це повідомляється на сайті публічних закупівель Prozorro.

Згідно з договором, підрядник зобов’язався поставити зазначені профілі  за ціною 81 тис. грн/тонна. Водночас, згідно з ринковими цінами, цей товар продають за 70 тис. грн/т.

Зауважимо також, що інші бюджетні замовники купували ті самі елементи кріплення значно дешевше, ніж заплатив «Львівський локомотиворемонтний завод». Наприклад, 2 березня «Придніпровська залізниця» заплатила за тонну профілів 74 тис. грн. Раніше аналогічну закупівлю провела «Одеська залізниця», за результатами якої вартість тонни склала 62 тис. грн.

Засновником київського ПП «Аконіт-ДС» є Сергій Димніч. Статутний капітал підприємства становить 100 грн. Керівником фірми з липня 2013 року є Олександр Царенок. Прокуратура Києва підозрювала Царенка у заниженні суми ПДВ на 884 тис. грн через незаконне формування податкового кредиту «Аконіт-ДС» за рахунок іншого підприємства «Лайк трест», діяльність якого сьогодні вже припинена. Щоправда, справу закрили через закінчення строків давності.

За даними Youcontrol, у 2016 році ПП «Аконіт-ДС» отримала державних підрядів на понад 7,2 млн грн, а з початку 2017 року – 3,3 млн грн.