- NGL.media - https://ngl.media -

Депутати Львівської міської ради віддали клуб «Романтик» Кривецькому

23.03.2017 @ 14:03 в Новини

Львівська міська рада надала згоду на приватизацію двох поверхів та підвалу клубу «Романтик», що розташований на вул. Болгарській, 4 у львівському Парку культури та відпочинку? ГО «Здорова Галичина», яке контролює екс-народний депутат від ВО «Своборда» Ігор Кривецький. Він пообіцяв облаштувати тут Центр науки.

Як повідомляє ZAXID.NET [1], за дозвіл на приватизацію способом викупу приміщення клубу «Здоровою Галичиною» сьогодні, 23 березня, проголосували 46 депутатів Львівської міської ради.

Згідно з зауваженнями міського управління комунальної власності, які вони у письмовій формі донесли депутатам, ухвала, за яку проголосували, є «незаконною, протиправною та такою, що порушує законодавство про приватизацію комунального майна».

Представники управління пояснили, що приватизація майна способом викупу застосовується лише у випадках, коли будівлі не вдалося продати на аукціоні чи через конкурс. А будівлю на вул. Болгарській, 4 не виносили на аукціон чи конкурс.

Крім того, за даними Єдиного державного реєстру судових рішень, на даний момент триває розгляд справи за позовом управління комунального майна до ГО «Здорова Галичина». Управління через суд намагається розірвати договір оренди. 28 березня 2017 року відбудеться розгляд апеляції [2] міського управління на рішення [3]Господарського суду Львівської області від 16 лютого 2017 року. Суд не розірвав договір оренди, оскільки одним з основних аргументів чиновників була несплата громадською організацією орендної плати у сумі 312,15 тис. грн. Цю заборгованість організація погасила рівно в день судового засідання – 16 лютого.

Нагадаємо, боротьба Ігоря Кривецького за львівський клуб «Романтик» триває [4]з 2010 року. 11 січня 2010 року ГО «Здорова Галичина» стала офіційним орендарем клубу і менш ніж через місяць вже подала в мерію заяву про необхідність включення цього нежитлового приміщення в  перелік об’єктів, які підлягають приватизації шляхом викупу. Проте питання тривалий час не виносили на розгляд сесії попри те, що його активно лобіювали депутати від ВО «Свобода».

В судову площину протистояння перейшло [5] в червні 2013 року – Галицький районний суд зобов’язав Управління комунальної власності підготувати проект ухвали, яким би включили в перелік для приватизації приміщення клубу «Романтик». Депутати Львівської міськради проголосували «за» прийняття цієї ухвали, утім міський голова ветував її.

Засновниками ГО «Здорова Галичина» Наталія Сліпченко, Євген Тульчинський та Ігор Кривецький, екс-нардеп від ВО «Свободи».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/03/23/deputaty-lvivskoji-miskoji-rady-viddaly-klub-romantyk-kryvetskomu/

URLs in this post:

[1] ZAXID.NET: http://zaxid.net/news/showNews.do?lvivska_miskrada_dozvolila_privatizuvati_klub_romantik_u_parku_kulturi&objectId=1421353

[2] апеляції: http://reyestr.court.gov.ua/Review/65316749

[3] рішення : http://reyestr.court.gov.ua/Review/64917384

[4] триває : http://ngl.media/2013/06/20/pryvatnyj-tanets-svobody/

[5] перейшло: http://ngl.media/2014/02/10/vyschyj-sud-ne-dozvolyv-vyselyty-kryvetskoho-z-romantyka/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.