- NGL.media - https://ngl.media -

АМКУ оштрафував на 12 тис. грн фірми, які “розпиляли” 5 мільйонів обленерго

23.03.2017 @ 09:00 в Новини

Адміністративна колегія Львівського обласного тервідділення АМКУ оштрафувала ТОВ “Львівтехнопостач” і ТОВ “МС Буд” на 8 і 4 тис. грн відповідно за узгоджені дії на двох минулорічних торгах ПАТ “Львівобленерго” із закупівлі робочого одягу [1] та взуття [2] на загальну суму 4,9 млн грн. Про це стало відомо з рішень колегії за 3 березня.

В обидвох торгах перемогла дісталась ТОВ “Львівтехнопостач”. Колегія встановила, що фірми реалізують продукцію одних і тих же фірм, надали одні й ті ж самі сертифікати якості, отримували довідки в одному відділенні банку в один і той же день, хоча знаходяться в різних населених пунктах, в деяких документах однаково відхилялися від зразка.

Обидві компанії визнали порушення. Зокрема, “МС Буд” визнало, що отримувало допомогу в підготовці документів від “Львівтехнопостач”.

На момент публікації результатів торгів “Львівтехнопостач” належало 26-річному (на той момент) Івану Гарасюку. Він зареєстрував фірму 9 листопада 2015 року, хоча ще за два тижні до того шукав роботу менеджера на зарплату в 4 тис. грн. Також попереднім місцем роботи він вказав фірму «Західенергоспецмонтаж», яка активно перемагала в тендерах «Львівобленерго» у 2012 році і «розігрувала [3]» тендери обленерго з близькою їй фірмою «Теплокомінвест».

У кінці 2016-го співвласником “Львівтехнопостач” став Дмитро Лужецький, а потім фірма “переїхала” до Києва і єдиним власником стало ТОВ “Міжнародна юридична компанія “Моніторинг Інвест Дівелопмент”. Ця фірма записана на мешканця міста Ватутіне (Черкаська обл.) Сергія Кудрія та мешканця міста Павлоград (Дніпропетровська обл.) Олександра Наумовського.

ТОВ “МС Буд” було створене майже одночасно – 23 жовтня 2015 року. Власником є Світлана Корчинська.

Згідно з Вісником держзакупівель та Prozorro, “МС Буд” не перемогло в жодному тендері, натомість “Львівтехнопостач” зібрав замовлень на понад 58 млн грн, усі від “Львівобленерго”.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/03/23/amku-dav-12-tys-shtrafu-firmam-yaki-rozpylyaly-5-miljoniv-oblenerho/

URLs in this post:

[1] одягу: http://ngl.media/2016/03/24/novostvorena-firma-26-richnoho-lvivyanyna-prodala-odyahu-oblenerho-na-majzhe-25-mln-hrn/

[2] взуття: http://ngl.media/2016/04/07/moloda-firma-26-richnoho-lvivyanyna-znovu-otrymaje-24-mln-hrn-vid-oblenerho/

[3] розігрувала: http://ngl.media/2013/05/28/za-4-miljonnyj-tender-lvivoblenerho-zmahalysya-dvi-ridni-firmy/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.