Поліція відкрила кримінальне провадження щодо службових осіб Старосамбірської «дочки» «Галсільлісу»

22 Березня 2017

Головне управління Національної поліції у Львівській області  20 лютого 2017 року відкрило кримінальне провадження щодо службових осіб Старосамбірського дочірнього підприємства «Галсільлісу». За версією слідства, службові особи шляхом зловживання службовим становищем протягом 2011-2015 років привласнили кошти даного підприємства у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 ККУ).

Суд ухвалив долучити до справи матеріали з попереднього кримінального провадження проти Старосамбірського ДЛГП, яке відкрили ще у жовтні 2013 року. Зокрема, це матеріали, здобуті після серії обшуків: книги обліку, оригінали установчих документів, оригіналів матеріально-грошової оцінки лісосік тощо.

Також слідство вивчатиме матеріали фізосіб та компаній, які співпрацювали з «Галсільлісом», – ТОВ «Західліспром», ПП «Ірина». На місці проживання власників та місці здійснення господарської діяльності попередньо було проведено обшуки. Останні ухвали за цим кримінальним провадження в судовому реєстрі датовані 2013 роком, справа до суду передана не була.

З 2006 по 2015 рік Старосамбірське дочірнє підприємство очолював Степан Куць.

Нагадаємо, рахунки Старосамбірської «дочки» «Галсільлісу» заблоковані через борги. «ДСЛ Вуд Юкрейн» намагається стягнути в підприємства на свою користь майже 1,4 млн грн. А в січні розпочалась ще одна справа, де «ДСЛ Вуд Юкрейн» хоче отримати назад 4 млн грн попередньої оплати. Натомість дочірнє підприємство «Галсільлісу» подало зустрічний позов у якому вимагає у «ДСЛ Вуд Юкрейн» повернути борг у понад 2,3 млн грн за поставлену лісопродукцію.