Львівська філія рідної фірми Порошенка отримала від комунальників півмільйонний підряд

22 Березня 2017

ЛКП «Шляхово-ремонтне підприємство Залізничного району» 17 березня замовило львівській філії ТОВ «Укравтозапчастина» автозапчастин та спецчастин до техніки на 499 тис. грн. Про це повідомляється на сайті публічних закупівель Prozorro.

Згідно з договором, фірма має поставити запчастини до кінця 2017 року. Це, з-поміж іншого, автошини, акумулятори, глушники, масло, щіткові кільця та інша спецтехніка. Загалом – 20 найменувань.

З липня 2016 року кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Укравтозапчастина» через компанію Вівакрест Лімітед (Vivacrest Limited), яка контролює 89,85% фірми, числиться кіпріотка Марія Саверіадоу. Частка компанії записана також на ТОВ «Салон-магазин “Алеко”» (10,15%). Невелика частка останньої, 0,01%, належить мешканцю Києва Олександру Буланому.

Як раніше повідомляли «НГ», ТОВ “Укравтозапчастина” раніше входила в холдинг «Укрпромінвест», де основним власником був Петро Порошенко, а партнерами виступали його армійський друг Ігор Кононенко та студентські одногрупники Кононенка – Олег Зімін і Олег Свинарчук (нині змінив прізвище на Гладковський, є першим заступником Секретаря Ради нацбезпеки і оборони, контролює компанію «Богдан»).

За даними Prozorro, у період з липня 2016 року по сьогодні Львівська філія ТОВ «Укравтозапчастина» підписала 215 контрактів на загальну суму 2,27 млн грн. Найдорожчі замовлення компанія отримала від ПАТ «Львівський локомотиворемонтний завод» (684 тис. грн), КП «Жовкватеплоенерго» (541 тис. грн) та ЛМКП «Львівводоканал» (250 тис. грн).