Двох учасників тендеру в Кам’янка-Бузькій оштрафували за змову на торгах через однакові документи

22 Березня 2017

Адміністративна колегія ЛОТВ АМКУ оштрафувала ТОВ «Фермер-Сервіс» та приватного підприємця Ларису Сидорович загалом на 5 тис. грн за узгоджені дії на торгах відділу освіти Кам’янка-Бузької районної державної адміністрації. Про це стало відомо з рішення за 24 лютого цього року.

На ці торги з придбання 6180 кг сиру подали пропозиції три учасника, одного з яких, кооператив «Добротворець», відхили. Тому між собою за замовлення конкурували лише двоє: підприємець Сидорович (сума пропозиції 247,6 тис. грн) та фірма «Фермер-Сервіс» (303,4 тис. грн). Перемога дісталась приватному підприємцю.

Як встановила колегія, ці учасники подали довідки, які вимагались у довільній формі, оформлені однаково за змістом, шрифтом, з однаковими помилками, причому нумерація проставлялась окремо, з однаковим підкресленням цифри. Вони також замовляли та отримали довідки в банку майже одночасно, а довідки з МВС видані з послідовними порядковими номерами, як і санітарні паспорти на транспортні засоби.

Підприємець Лариса Сидорович у складі пропозиції надала копію оренди автомобіля з ТОВ «Сокіл» за підписом директора Андрія Антонюка, який також є директором «Фермер-Сервіс». Обоє учасників подали копії посвідчення про якість продукції з однаковим номером від ПАТ «Хмельницька маслосирбаза».

«Фермер-Сервіс» своїм листом повідомило АМКУ, що їм документи для тендеру готувала ГО «Кам’янка-Бузька агенція розвитку малого і середнього бізнесу», однак її бенефіціаром є той же Андрій Антонюк.

Згідно з ЄДР, власником та директором «Фермер-Сервіс» є Андрій Антонюк. З 2008 року фірма 22 рази перемагала в тендерах, зазначено у Віснику держзакупівель. У 2013-2015 рр. фірма отримала держзамовлень на 4,5 млн грн.

Конкурентка «Фермер-Сервіс» Лариса Сидорович також є співвласницею ФГ «Вихованець», де директором та співвласником (50% у «статутнику») є вже згаданий Андрій Антонюк.

Згідно з Вісником держзакупівель, вони конкурували щонайменше на 5 торгах у 2013-2015 рр.