- NGL.media - https://ngl.media -

Трускавецька міська рада узаконила незаконне будівництво готелю місцевій єпархії УГКЦ (ДОПОВНЕНО)

20.03.2017 @ 08:30 в Новини

Трускавецька міська рада уклала мирову угоду з Самбірсько-Дрогобицькою Єпархією Української греко-католицької церкви чим узаконила самочинне будівництво останній міні-готелю (вілли) «Жива роса» в центрі міста на вулиці Франка, 16. Про це повідомляє [1] місцева газета «Джерела Трускавця».

Мирова угода була укладена в процесі судового розгляду. Позов на початку 2017 року  подав заступник керівника Дрогобицької місцевої прокуратури Львівської області в інтересах Трускавецької міської ради. Прокуратура вимагала демонтувати самочинно збудовані приміщення та повернути ділянку місту.

Згідно з матеріалами справи, вілла «Жива роса» площею 319,1 кв.м була побудована на території колишньої нежитлової будівлі, яку мерія у 2014 році передала в оренду єпархії під лабораторію для дослідження трускавецької води. Площа орендованого приміщення, переданого в оренду складала 29,5 кв. м.

[2]

Фото Google станом на травень 2015 року

[3]

Вілла “Жива роса” (фото Uahotels.info)

На сьогодні номери на віллі вже продаються здаються [4] туристам, хоча офіційно на даний момент нікому не належить. Вартість одного номеру 300-800 грн за добу.

30 січня 2017 розгляд справи за позовом прокуратури було відкладено на 13 лютого, для «надання можливості сторонам врегулювати спір мирним шляхом». Що вони і зробили, уклавши мирову угоду, яку суд затвердив [5].

Згідно з угодою, сторони розривають договір оренди, який був чинний до жовтня 2017 року, а мерія реєструє право власності на приміщення за територіальною громадою міста Трускавець. Але відразу ж віддає приміщення в користування Самбірсько-Дрогобицькій Єпархії УГКЦ. В свою чергу представники єпархії зобов’язуються використовувати приміщення відповідно до умов, визначених мерією «в межах визначених законодавчими актами про санітарні зони охорони мінеральних джерел». Одночасно мерія гарантує,  що у випадку дотримання законодавчих актів, не матиме жодних претензій до єпархії з проводу користування майном.

В угоді не зазначено, які саме законодавчі акти йдеться. Як стверджує видання «Джерела Трускавця», земельна ділянка, на якій збудували віллу, є в першій санітарній зоні родовища мінеральних вод. Згідно з законодавством на цій території заборонено будівництво та ведення господарської діяльності, оскільки це створює небезпеку для мінеральних родовищ.

Ще у 2005 році тоді народний депутат Андрій Шкіль пропонував на розгляд парламенту законопроект [6] «Про затвердження плану санітарно- оздоровчих заходів в зонах санітарної охорони курорту Трускавець», який так і не набув статусу закону. Проте згідно з ним, протягом 2006-2008 років, планувалось винести всі будівлі не пов’язані з експлуатацією мінеральних джерел з парної сторони вулиці Івана Франка та огородити територію металевою сіткою. Такі дії були зумовлені небезпекою «провальних явищ, що викликані відбором висококонцентрованих розсолів».

P.S. Після виходу матеріалу, завдяки інформації місцевих мешканців, з’ясувалось, що Трускавецька міська рада узаконила не будівництво готелю, а будівництво конференц-залу, хол та тераси, що розташовані на території готелю «Жива роса» та з’єднані з ним критим переходом.

[7]

Готель “Жива роса”. Узаконений конференц-зал зліва. Фото: Вадим Малишев (“Джерела Трускавця”)


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/03/20/truskavetska-miska-rada-uzakonyla-nezakonne-budivnytstvo-hotelyu-mistsevij-jeparhiji-uhkts/

URLs in this post:

[1] повідомляє : http://djerela.com.ua/news/truskavets/shche-odna-afera-mera-kulchinskogo

[2] Image: http://ngl.media/2017/03/20/truskavetska-miska-rada-uzakonyla-nezakonne-budivnytstvo-hotelyu-mistsevij-jeparhiji-uhkts/villa-2/

[3] Image: http://ngl.media/2017/03/20/truskavetska-miska-rada-uzakonyla-nezakonne-budivnytstvo-hotelyu-mistsevij-jeparhiji-uhkts/villa-zhivaya-rosa-truskavets-46236/

[4] здаються: https://intruskavets.com/ua/villas/live-dew

[5] суд затвердив: http://reyestr.court.gov.ua/Review/64742364

[6] законопроект: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt/reports.dep2?PERSON=5412&SKL=5

[7] Image: http://ngl.media/2017/03/20/truskavetska-miska-rada-uzakonyla-nezakonne-budivnytstvo-hotelyu-mistsevij-jeparhiji-uhkts/zhr1/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.