- NGL.media - https://ngl.media -

На станції Бескид влаштують систему управління рухом поїздів за понад 11 млн грн

15.03.2017 @ 09:00 в Новини

Регіональна філія “Львівська залізниця” 7 березня підписала договір з ПАТ “СНВО “Імпульс” на влаштування мікропроцесорної централізації стрілок та сигналів на станції Бескид вартістю майже 11,26 млн грн. Про це повідомляється на сайті [1] публічних закупівель Prozorro.

Договір діятиме до кінця 2018 року. Мікропроцесорна централізація стрілок і сигналів потрібна для управління рухом поїздів і маневровою роботою на залізничних станціях (детальніше тут [2] і тут [3]).

Пропозиції на торги подали 6 компаній, чотири з яких відхили. Спочатку комітет відхилив три пропозиції, в основному через відсутність ліцензії:

  • у ТОВ НВП “Стальенерго” не подало ліцензію на право провадження господарської діяльності, пов’язаної з будівництвом об’єктів (є лише ліцензія субпідрядника) і підписане техзавдання,
  • ТОВ “Бетамонт-ЕС Імпорт” також надало лише ліцензії субпідрядників,
  • ТОВ “НВП “Залізничавтоматика” не дало ту ж ліцензію і підписану форму “Тендерна пропозиція”, а також запропоновані ним мікропроцесорна централізація маневрового району та релейно-процесорна централізація “Темп-9” не відповідають техзавданню.

Четверту фірму, ТОВ “Бомбардір Транспортейшн Україна”, відхилили після скарги одного з учасників до АМКУ, яке встановило, що фірма у довідці про працівників не вказала їх імена.

Під час аукціону конкуренцію переможцю складало лише ТОВ НВО “Трансавтоматика” Віталія Жадана.

Переможець торгів «СНВО «Імпульс» належить кіпрській компанії “ІД&С (Індастріал Дівайсіз & Сістемз) Лімітед”. Як повідомляли “Наші гроші [4]”, вона створена у вересні 2012 року й записана на вірґінський офшор “Insat Corporation”. Раніше акціонером “Імпульсу” через фірму “Імпульс-інвест” був екс-директор заводу мешканець Сєвєродонецька Володимир Єлісєєв, який і зараз значиться його кінцевим бенефіціаром.

У 2015 році прокуратура відкрила [5] кримінальне провадження проти посадовців “Енергоатому” та СНВО “Імпульс” за підозрою у заволодінні коштів в особливо великих розмірах. За версією слідства, у 2013-2014 рр. атомникам поставили бороміри, непридатні до використання, за що “Імпульсу” заплатили понад 54 млн грн, а частину цих коштів у сумі 22,1 млн грн (40% від вартості підряду) “Імпульс” у подальшому перерахував фірмам з ознаками фіктивності – загалом є дані про 18 компаній. Втім справу досі не передали до суду. Згідно з ухвалами в судовому реєстрі, ці компанії успішно оскаржують арешт майна та рахунків.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/03/15/na-stantsiji-beskyd-vstanovlyayut-systemu-upravlinnya-ruhom-pojizdiv-za-ponad-11-mln-hrn/

URLs in this post:

[1] сайті: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2016-11-11-000861-b

[2] тут: https://uk.wikipedia.org/wiki/СЦБ

[3] тут: http://rwa.ua/resheniya/promyishlennyiy-zheleznodorozhnyiy-transport/mpts.html?lang=uk

[4] Наші гроші: http://nashigroshi.org/2017/02/19/enerhoatom-zamovyv-impulsu-obladnannya-dlya-rivnenskoji-aes-na-198-miljoniv/

[5] відкрила: http://nashigroshi.org/2015/07/10/pidryadnyk-enerhoatomu-zlyv-prokladkam-40-z-otrymanyh-54-miljoniv-i-zarobyv-karnu-spravu/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.