- NGL.media - https://ngl.media -

Депутата Назаркевича визнали винним у справі про 2,2 млн грн хабара, але присудили іспитовий термін

15.03.2017 @ 08:50 в Новини

Апеляційний суд Львівської області скасував рішення суду першої інстанції щодо невинуватості депутата Запитівської селищної ради Кам’янка-Бузького району Тараса Назаркевича у підбурюванні до дачі держслужбовцям $271 тис. хабара. Суд присудив йому чотири роки позбавлення волі, утім замінив в’язницю іспитовим терміном 3 роки. Про це свідчить вирок [1] суду від 7 березня 2017 року.

Як раніше повідомляли «НГ.Львів», Тарасу Назаркевичу інкримінували шахрайство та підбурювання до закінченого замаху на дачу хабара.

За версією слідства, Назаркевич рекомендував потерпілому, який нібито представляв київського інвестора, вирішити питання щодо виділення 6 га землі Запитівської селищної ради (20 км від центру Львова), подальшої зміни її цільового призначення та оформлення правовстановлюючої документації.

Депутат у період з осені 2012 по травень 2013 року під час зустрічей з потерпілим підбурював до підкупу голови Кам`янка-Бузької райдержадміністрації, голови та депутатів місцевої райради, голови Запитівської селищної ради, начальника головного управління Держземагенства у Львівській області та начальника відділу Держземагенства у Кам`янка-Бузькому районі Львівської області. Вирішити питання з усіма обіцяв за $271 тис, ще $25 тис. хотів отримати сам – за посередницькі послуги.

4 березня 2016 року Шевченківський райсуд Львова виправдав депутата, однак дане рішення скасував суд апеляційної інстанції. «Незважаючи на невизнання вини обвинуваченим, його винуватість стверджується перевіреними в ході апеляційного розгляду доказами», – йдеться у вироку.

Суд апеляційної інстанції зауважив, що суд першої інстанції перелічив у вироку докази протоколів негласних слідчих дій, однак не розкрив їх зміст, а тому дійшов до помилкового висновку.

Крім того, як зауважила колегія суддів, місцевий суд виправдав обвинуваченого через «провокативний характер» дій щодо нього. Суд посилався на чотири вироки по інших провадженнях, де в якості потерпілого чи свідка фігурував потерпілий у справі Назаркевича. Однак, пояснила колегія, у трьох з чотирьох рішень винуватість обвинувачених підтвердилася, отже, їх не можна розглядати як провокаційні.

Врешті, колегія суддів задовольнила апеляційну скаргу прокуратури частково. Суд визнав недоведеним обвинувачення за ч.2 ст.15, ч.4 ст.190 ККУ (шахрайство), зате визнав Назаркевича винним у правопорушенні за ч.4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 (підбурювання до дачі неправомірної вигоди службовій особі) і призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

На підставі ст. 75 ККУ Назаркевича звільнили від відбування основного покарання та призначили іспитовий термін – 3 роки.

Після набрання вироку законної сили Назаркевичу буде повернута застава, внесена у червні 2013 року, – 80 тис. грн.

Нагадаємо, Тарас Назаркевич має частку в агентстві нерухомості ТОВ «Грант Інвест», яке нібито мало займатись питанням зміни цільового призначення землі у с. Запитів. Іншими співвласниками є – двоюрідний брат Назаркевича Андрій (33%), Богдан Іленьків (1%), Андрій Фера (33%), Роман Шинкарик (32%). З 12 січня цього року фірма знаходиться у стані припиненні.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/03/15/deputata-nazarkevycha-vyznaly-vynnym-u-spravi-pro-22-mln-hrn-habara-ale-prysudyly-ispytovyj-termin/

URLs in this post:

[1] вирок: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/65187306

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.