Військова КЕЧ заплатить фірмі зятя генерала Ткачука чергових 13 мільйонів

10 Березня 2017

Яворівська квартирно-експлуатаційна частина (району) 7 березня підписала договір з ПП “Енергія Захід” вартістю понад 12,9 млн грн на послуги теплопостачання. Про це повідомляється на сайті публічних закупівель Prozorro.

Закупівлю здійснили за неконкурентною переговорною процедурою, оскільки «Енергія Захід» займає монопольне становище на ринку з транспортування теплової енергії на території військових містечок №№ 21,26,32,38,36 Старицького гарнізону.

Загалом до кінця року замовили 8067 Гкал — по 1602 грн/Гкал.

Окрім цієї закупівлі, за чотири роки фірма отримала держзамовлень приблизно на 50 млн грн. “Енергія Захід” обслуговує військові містечка довкола Яворівського полігону. На території цих містечок розташовано військові частини та Міжнародний центр миротворчості та безпеки, які безпосередньо підпорядковуються Нацакадемії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного. Яворівський полігон також входить до складу Центру.

Власниками ПП “Енергія Захід” є Роман Білинський та Руслан Сапіга, зять начальника Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного генерала Павла Ткачука. Як повідомляли “НГ. Львів”, Сапіга у 2015 році звільнився з академії за станом здоров’я, де з 2009 року працював на посаді заступника начальника кафедри тилового забезпечення факультету підготовки спеціалістів із забезпечення військ.

Спочатку власниками підприємства були Тамара та Анатолій Котики. Анатолій Котик також був директором підприємства. Фірма була зареєстрована на домашню адресу Тамари Котик, в квартирі, яку вона отримала від Львівської КЕВ. Відомо, що Тамара Котик працює в Національній академії сухопутних військ ім. П. Сагайдачного. Після публікації розслідування “НГ. Львів” “Теплий заробіток генерала” директором “Енергії захід” став Петро Котик.

Раніше підприємство також було зареєстровано у Львові на вулиці Тролейбусній. Ця квартира належить Андрієві Ткачуку, синові Павла Ткачука. В свою чергу генерал Ткачук отримав її для покращення житлових умов, коли став керівником Академії. Пізніше вона належала його донці Олені Сапізі, яка у 2008 році подарувала її братові. На даний час юридична адреса ПП «Енергія Захід» змінена на вул. В.Великого 4, офіс 413.