Львівський аеропорт переплатив за трактор 150 тис. грн київським постачальникам

08 Березня 2017

ДП «Міжнародний аеропорт Львівім. Данила Галицького» уклав договір з ТОВ «Торговий дім Геліос техпостач» на купівлю трактора «Беларус – 82.1» з відвалом та щіткою за 749,6 тис. грн. Про це повідомляється на сайті публічних закупівель Prozorro.

Згідно з підписаним 6 березня договором, продавець має поставити трактор протягом 10 днів з моменту отримання передоплати на умовах DAP (поставка до місця призначення).

Ринкова вартість тракторів замовленої моделі є нижчою на орієнтовно 30% – і становить 530 тис. грн.

З Prozorro відомо також, що інші держзамовники купують дані трактори дешевше. Наприклад, Сокальське дочірнє лісогосподарське підприємство ЛГП «Галсільліс» у лютому 2017 замовило аналогічний трактор, «Беларус – 82.1», за 503 тис. грн.

Додамо, що вартість комунального устаткування (відвалу та щітки) для цієї моделі не перевищує 100 тис. грн.

Влітку 2015 року Львівський аеропорт вже замовляв   такий самий трактор у ТОВ «Укрбудоптторг», але за 516 тис. грн.

ТОВ «ТД Геліос техпостач» зареєстроване у місті Українка (Київська область) у грудні 2015 року. Рівноправними власниками фірми є Володимир Точоний та Сергій Петренко. Останній раніше володів ПП «Рукла», що до 2015 року знаходилось в одному з «Геліос техпостачем» будинку. Як повідомляли «Наші гроші», у 2013 році «Рукла» разом з пов’язаним ПП «Садиба» розіграла декілька тендерів на постачання технікти  у місті Українка.