Санаторій СБУ купив у фірми Злочевського газу на понад 2,59 млн грн

07 Березня 2017

Санаторій «Трускавець» СБУ за результатами аукціону замовив у ТОВ «Енерго-сервісна компанія “Еско-Північ”» 322 тис. куб. м газу за 2,59 млн грн. Про це повідомляється на сайті публічних закупівель Prozorro.

Замовлений об’єм у повному обсязі поставлять до кінця 2017 року. Згідно з договором, ціна за 1 тис. куб. м газу становить 8044,80 грн.

Участь в аукціоні взяли 6 фірм: ТОВ «Центрнафтогазпостач», ТОВ «Львівгаз збут», ТОВ «Євросервіс Компані», ТОВ «Київ-Нафта 2000», ТОВ «Газпромсервіс» та ТОВ «ЕСК “Ексо-Північ”». Фінальна найдешевша пропозиція надійшла від «Еско-Півночі». Під час аукціону фірма здешевила цінову заявку з 2,68 млн грн до 2,59 млн грн.

ТОВ «Енерго-сервісна компанія «Еско-Північ» належить Burisma Holdings Limited, кінцевим бенефіціарним власником якої є колишній міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський.

Нагадаємо, за інформацією УП, в листопаді 2016 року ГПУ закрила справу проти Злочевського, якого підозрювали у незаконному збагаченні, ухиленні від сплати податків та відмиванні коштів.

Згідно з даними Prozorro, з травня 2016 року «Еско-Північ» отримала держзамовлень по Україні на понад 585 млн грн. З організаціями Львівської області фірма уклала 9 договорів на загальну суму 26,02 млн грн.