Нова «прокладка» Коломойського за місяць зібрала замовлень на понад 52 млн грн

10 Лютого 2017

Новостворена «приватівська» фірма «Альянс Еволюшн» лише з початку 2017 року уклала 342 угоди на постачання палива сумарною вартістю 52,4 млн грн. У географію замовлень потрапила, зокрема, Львівська область, де з фірмою уклали 8 контрактів на суму 1,4 млн грн. Про це стало відомо з сайту публічних закупівель «Prozorro».

Найдорожче замовлення на Львівщині, вартістю 380,8 тис. грн, фірма отримала від КП «Жовківське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства».

ТОВ «Альянс Еволюшн» засноване у травні 2016 року товариствами «Астронг люкс» та «Вертікс-Трейд». Обидві фірми-засновниці створені 6 жовтня 2015 року і прописані в одному офісі на вул. Зоологічній, 4-а у Києві. При цьому, «Астронг люкс» записане на мешканця Запоріжжя Володимира Зарівного, а «Вертікс-Трейд» – на жительку Дніпра Вікторію Нагаєць.

25 січня цього року «Альянс Еволюшн» перереєстрували на дніпрянку Ірину Афоніну. Розмір статутного фонду товариства становить 4 тис. грн.

Ірина Афоніна числиться також керівником донецького ПАТ «Ойлсервіс», рівноправними засновниками якого є чотири кіпрські компанії: «Юнало Холдінгз Лтд», «Касерта Трейдінг Лімітед», «Мошона Інвестментс Лімітед» та «Дакстон Холдінгз Лімітед». Остання входить до переліку фірм-засновниць компаній, через які влітку 2014 року з «Приватбанку» виводились кошти, отримані у якості кредитів банку. За інформацією «Економічної правди», з групою «Приват» пов’язаний також офшор «Мошона Інвестментс Лімітед».

Зауважимо також, що менеджером зі збуту у ТОВ «Альянс Еволюшн» є Денис Садловський. Він же, у вересні 2016 був прийнятий на аналогічну посаду у ще одну приватівську «фірму-метелика» ТОВ «Пром гарант плюс» з посадовим окладом – 1450 грн. Раніше Садловський працював у ТОВ «ТД “Авіас”» Коломойського.

Нагадаємо, ТОВ «Пром гарант плюс» в кінці 2016 року демонструвало схожі успіхи – лише за півтора місяці фірма отримала замовлень на понад 60 млн грн (сьогодні сума підписаних договорів становить вже 266 млн грн).

Згідно з документацією конкурсних торгів, на один з аукціонів «Альянс Еволюшн» подало довідку про наявність обладнання від імені «Пром гарант плюс».