Давні колеги «розвели» львівських залізничників на закупівлі ящиків вартістю майже 4 млн грн

03 Лютого 2017

Регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Українська залізниця» 1 лютого замовила ВК ПП «Галичпромпостач» габіонних ящиків та матраців на понад 3,7 млн грн (без ПДВ). Про це повідомляється на сайті публічних закупівель «Prozorro».

У аукціоні взяли участь дві фірми – Спільне українсько-польське підприємство у формі ТОВ «Інтерконтракт» та ВК ПП «Галичпромпостач». У всіх трьох раундах цінові заявки фірм були незмінними. Дешевша пропозиція надійшла від «Інтерконтракту» і становила 3,4 млн грн, однак фірма відмовилась від підписання договору. Таким чином, перемога дісталась «Галичпромпостачу».

Так, закуплено 1640 ящиків виробництва ТОВ ВО «Габіони Україна» різних розмірів, а також 800 габіонних матраців. Найбільшу кількість ящиків закупили розміром 2х1х1 – 1440 штук, загальною вартістю 1,89 млн грн без ПДВ.

Згідно з договором, один ящик розміром 2х1х1 обійдеться залізничникам у 1315 грн без ПДВ. Реальна ціна на ящики таких же габаритів в інших компаніях становить орієнтовно 755 грн/шт (дану ціну редакції підтвердили і в телефонному режимі). Тобто, ціна завищена на понад 40%. Відтак, лише на одній позиції закупівлі Львівська залізниця переплатила 800 тис. грн.

Ящики інших розмірів та матраци теж придбані за цінами, вищими від ринкових. Наприклад, ціна на матраци розміром 3х2х0,23 дорівнює 1050 грн, залізничники ж заплатять за одиницю – 1848 грн, що на 43% дорожче.

Львівське ВК ПП «Галичпромпостач» прописане за адресою власника та керівника – Володимира Корчагіна. Однак, першим місцем реєстрації компанії зазначена квартира на вул. Братів Рогатинців у Львові, де була прописана також фірма ТОВ «Інтерконтракт» – єдиний конкурент «Галичпромпостачу» на закупівлі ящиків для залізниці. За цією ж адресою був прописаний і сам власник «Інтерконтракту» – Леонід Юзва. Він же раніше був засновником «Галичпромпостачу».

Крім того, фірми-конкуренти мають одного на двох головного бухгалтера, ким значиться Чик І.Е. Про це ми дізнались із документів, які подавали учасники на торги. На обох фірмах працює також Городничий Ю.М.