«Львівавтодор» замовив послугу з переведення дітей через дорогу за 100 тис. грн

02 Лютого 2017

Львівське комунальне підприємство «Львівавтодор» 31 січня підписало договір з надання допомоги дітям-пішоходам здійснювати безпечний перехід на нерегульованих пішохідних переходах поблизу шкіл у Львові. Про це стало відомо з сайту публічних закупівель Prozorro.

Згідно з оприлюдненим договором, вартість послуги є динамічною і залежить від щомісячного обсягу послуги, яку надаватимуть до кінця року. Максимальна сума – 100 тис. грн.

Виконавцем вказано приватного підприємця Сергія Федоришина, утім в документі обумовлено, що це є результат виконання умов договору про співпрацю між «Львівавтодором» та ГО «Львів – безпечне місто», який підписали у вересні 2015 року.

Засновниками ГО «Львів – безпечне місто» є Дмитро Тацій та Яромир Шевців, брат Андрія Шевціва, депутата ЛМР, керівника фракції «Самопоміч».

Приватний підприємець Сергій Федоришин зареєструвався у квітні 2015 року. Водночас у звіті про укладений договір вказаний його контактний номер мобільного телефону, який використав при реєстрації у соціальній мережі Фейсбук Тарас Романишин. В Linkedin він вказаний як заступник директора з юридичних питань в громадській організації «Об’єднання «Самопоміч».

Акція під назвою «Жовтий добродій» (люди, які переводять дітей через дорогу, вдягають жовті плащі) стартувала у Львові в 2015 році. Її ініціаторам була «Самопоміч».

Як повідомляв ZAXID.NET, у 2015 році «Львівавтодор» почав платити «жовтим» добродіям – по 615 гривень щомісяця на основі цивільно-правових угод. Кількість «жовтих добродіїв» коливалась від 15 до 20 осіб.