“Авіас” визнали винним у змові на торгах і виписали штраф на 120 тис. грн

27 Січня 2017

Адміністративна колегія Львівського обласного територіального відділення АМКУ оштрафувала ТОВ ВТФ “Авіас” загалом на 120 тис. грн за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів. Про це стало відомо з чотирьох оприлюднених рішень колегії.

Згідно з документами, АМКУ виявило чотири закупівлі з порушеннями, де конкурентами “Авіасу” були ТОВ “Норма-Вест” (сума накладеного штрафу 5 тис. грн і 10 тис. грн), ТОВ “Смарагда” (20 тис. грн), ТОВ “Влада Ойл” (30 тис. грн).

Загалом же, стверджує АМКУ, протягом 2013-2015 року ТОВ ВТФ “Авіас” брало участь у понад 100 торгах і ставало переможцем у всіх закупівлях, у яких іншими учасниками були ТОВ “Смарагда”, ТОВ “Влада Ойл”, ТОВ “Мілана Вест”, ТОВ “Норма-Вест”, що свідчить про системність.

Як встановило АМКУ, ТОВ “Смарагда”, ТОВ “Норма-Вест”, ТОВ “Влада Ойл” знаходилися за однією адресою: Львів, просп. Червоної Калини, 62а з контактним телефоном 0322326670. Цю ж адресу вказував “Авіас”, беручи участь у торгах з іншими учасниками.

Фірми в один день отримували довідки, причому деякі для двох компаній забирала одна і та ж людина. Окрім того, вони надавали одні й ті ж сертифікати відповідності на нафтопродукти, здійснюють реалізацію пального через одну мережу АЗС.

Всі оштрафовані компанії не зможуть брати участь у торгах протягом наступних трьох років.

Водночас з 19 вересня 2016 року ТОВ ВТФ “Авіас” перебуває в стані припинення.

ТОВ «ВТФ «Авіас» входить до групи «Приват» Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. Офіційними засновниками є низка офшорних компаній, через які, зокрема, влітку 2014 року вивели з “Приватбанку” закордон $1,82 млрд.

У стані припинення також перебувають ТОВ “Смарагда”, ТОВ “Влада Ойл” і ТОВ “Норма-Вест”.