Кожен третій депутат та чиновник у Львівській області уникає відповідальності за конфлікт інтересів

26 Січня 2017

Кожен третій депутат та чиновник у Львівській області, на яких складені адмінпротоколи про порушення ЗУ “Про запобігання корупції” щодо конфлікту інтересів, врезультаті уникають відповідальності.

Про це стало відомо після аналізу усіх постанов судів за вересень-грудень 2016 року, що були оприлюднені в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«Наші гроші. Львів» знайшли в реєстрі 43 адміністративні справи, які розглядали в судах і фігурантами яких стали чиновники та депутати Львівщини. У матеріалі «Виправдані часом» йдеться про те, що 24 із 43 осіб отримали штрафи і не подавали апеляційних скарг.

Однак ще 14 справ закрили суди першої чи другої інстанції: 5 – з обґрунтуванням «за відсутності в діях складу адміністративного правопорушення», 9 – у зв’язку зі спливом строку накладення адміністративного стягнення чи неправильним заповненням протоколу про адміністративне правопорушення. Ще 5 справ розглядатимуть апеляційні суди у січні-лютому, однак вже можна спрогнозувати результати їх розгляду на користь порушників.

Основною причиною закриття проваджень по справах щодо конфлікту інтересів є закінчення строку накладення адмінстягнення через зволікання зі складенням відповідних протоколів.

Серед найвідоміших осіб, які уникнули відповідальності, міський голова Самбора Юрій Гамара та секретар цієї ж ради Юрій Дмитришин, голова Сколівської РДА Ігор Свистун, керівник відділу культури і туризму Яворівської РДА Володимир Балух, екс-керівник КП «Трускавецьтепло» Руслан Крамар та інші.