АМКУ оштрафував на 50 тис. грн дві пов’язані фірми за змову на торгах

25 Січня 2017

Адміністративна колегія Львівського обласного територіального відділення АМКУ оштрафувала ТОВ «Науково-дослідне виробниче підприємство «Екологія» і ТОВ «Західно-український центр «Медсервіс» на 30 тис. грн і 20 тис. грн відповідно за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів. Про це стало відомо з рішення АМКУ.

Обидві компанії брали участь в торгах Жовківської ЦРЛ на технічне обслуговування медобладнання, де перемога дісталась «Екології» (сума – 143 тис. грн).

Як неодноразово повідомляли «НГ. Львів», ці дві фірми були розташовані за однією адресою, вул. Антоновича, 128 у Львові. Щобільш, мають спільних засновників в історії підприємств.

АМКУ також встановив, що фірми подали пропозиції з різницею в 10 хв, цінові пропозиції по позиціям відрізнялись на 2%, 5% і 8%. Окрім того, повідомлення про розгляд справи і про надсилання подання отримували одні й ті ж особи.

Згідно з рішенням АМКУ, «Науково-дослідне виробниче підприємство «Екологія» вчинило порушення законодавства у вигляді антиконкурентних узгоджених дій вже вдруге (перший раз у 2010 році).

Окрім штрафу, обидві компанії не зможуть брати участь у торгах протягом наступних трьох років.

Науково-дослідне виробниче підприємство «Екологія» належить Володимиру Тиховичу, а Західно-український центр «Медсервіс» – Валентину Шевкісу, який раніше був співвласником НДВП «Екологія» (дані аналітичної платформи Youcontrol).